Lucian Lungoci îl atacă dur pe Nicolae Ciucă pentru lipsa de soluții și pasivitatea de care dă dovadă în fața problemelor din sistemul de învățământ.

“Lista de nemulțumiri față de Sorin Cîmpeanu” este invocată de deputatul Lucian Lungoci, reprezentant PSD – partenerul de guvernare al PNL, partidul premierului Nicolae Ciucă și al ministrului Educației – într-un mesaj pe Facebook în care el critică aspru poziția Ministerului Educației în problema transportului. Același deputat spune că PSD consideră că, în Parlament, “trebuie asigurată o dezbatere cât mai amplă” pe legile educației, deși premierul Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat și vizat de soluțiile de amnistiere propuse în proiectul legii învățământului superior, spunea recent că “parcursul de aprobare nu va fi foarte lung”.

Este al doilea atac la adresa ministrului Cîmpeanu și legilor educației lansat, marți de un demnitar PSD, după cel al deputatului Gheorghe Șimon.

În mesajul publicat pe Facebook, Lucian Lungoci scrie că, în chestiunea transportului pentru elevi, “e putea mai mult, dar Ministerul Educație nu s-a deranjat să propună o hotărâre de guvern în care să fie stabilite criteriile de alocare a sumelor către autoritățile locale! Un “amănunt” care a împiedicat să fie incluse și sumele necesare până la finalul anului, pentru transportul elevilor.”

El afirmă că, dacă nu va fi înaintat un proiect de Hotărâre de Guvern pe această temă, situația ar urma “să se adauge listei de nemulțumiri față de Sorin Cîmpeanu”. În acest context, deputatul vorbește despre petiția prin care se cere demiterea ministrului Educației, dar și despre “contestatele proiecte de legi ale Educației”.

Citește și: Hoț din Crainimăt, călcat de mascați! Unde a dat lovitura

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.