Lovitură pentru Băsescu. Socialiștii moldoveni: „Fostul președinte amenință statalitatea Republicii Moldova”

125

Partidul Socialiştilor (PSRM) a solicitat miercuri ca Traian Băsescu să fie declarat persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova, după ce fostul preşedinte român a anunţat că va depune în Parlamentul României un proiect de lege privind unirea cu Republica Moldova, relatează Unimedia.

”Acţiunile domnului Băsescu şi susţinătorilor acestuia sunt privite de PSRM ca un act nedisimulat de agresiune împotriva independenţei Republicii Moldova, care încalcă grav Constituţia ţării şi principiile dreptului internaţional. Partidul Socialiştilor din Republica Moldova solicită autorităţilor să ia măsuri decisive pentru a proteja statalitatea ţării noastre şi pentru a suprima orice încercare de lichidare a statului nostru suveran şi independent. Solicităm ca Traian Băsescu să fie declarat persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova. Cerem, de asemenea, interzicerea activităţilor tuturor partidelor şi mişcărilor unioniste pe teritoriul ţării noastre”, se arată în comunicatul PSRM.

Socialiştii moldoveni au precizat că nu este pentru prima dată când fostul preşedinte al României ameninţă statalitatea Republicii Moldova”.

Orice acţiuni şi îndemnuri unioniste din partea cetăţenilor moldoveni reprezintă infracţiuni grave de stat şi intră sub incidenţa Codului penal al Republicii Moldova. Poziţia noastră nu este îndreptată împotriva României şi a poporului său. Vrem să vedem ţara vecină ca stat prietenos. Cu toate acestea, respingerea persistentă şi pe termen lung a semnării Tratatului Politic de bază cu Republica Moldova provoacă nedumerire, ceea ce demonstrează refuzul Bucureştiului de a recunoaşte graniţa de stat de-a lungul râului Prut şi provoacă o suspiciune logică privind prezenţa planurilor agresive de expansiune împotriva Republicii Moldova de către conducerea României”, au mai precizat socialiştii moldoveni, potrivit stiripesurse.ro

3 COMENTARII

 1. Are dreptate domnul Dodon. Basescu asta toata viata lui a fost si a ramas unul fel de „cocosel ( de lupte ) „… care se „incaiera cu toata lumea ” . Ce cauta el acolo, la urma urmei, va spun eu si va reamintesc faptul ca asa a castigat alegerile, promitandu-le tuturor moldovenilor din Est care l-au votat, ca-i unesc cu Vestul si-i fac cetateni romani, iar pe toti acestia nu dorul si dragostea de Romania-i leaga ci efectiv dorul si dragostea, ca facand parte din Romania, sa poata umbla haihui prin Europa…
  Bine ar face moldovenii din Est , daca l-as si aresta pe acolo, sa-l invete minte, sa isi vada de treburile sale si sa stea locului unde are cetatenia si unde cat de cat este apreciat pozitiv totusi , ca n-a fost un presedinte „rau” … ci dupa aprecierea mea personala, unui pragmatic, serios , cumsecade si realist . Fiecare om are si partile sale rele si slabe …
  Este de notorietate publica faptul ca moldovenii, ca si maghiarii de la noi, ar dori unirea celor doua Moldove si formarea „Celei Mari ” din vremea Lui Stefan Cel Mare… dar bine-nteles, cu sediul la Moscova si nicidecum la Bucuresti. Degeaba ne tot zvarcolim noi si-i rugam pe moldovenii din Est sa revina in Vest, ca nici 20% din ei nu vor acest lucru si nu prea pricep eu de ce ne tot zgandare-n c.. ideia asta de unire , cand ei insisi in primul rand nu vor, cu atat mai mult ruzanacii care ne stau in „coaste ” si pe care-i apuca toti dracii daca se intampla asta . S-apoi, … asta ne trebuie in acest moment ?!

  • Mai *PULACHE de NASAUD * !!! TU vorbesti de BASESCU si DODON ? Tu cui SUGI *PIXUL * ??? Lui Marco Belo s-au lui DRAKnea ? .Ca lui PUTIN nu ai cum ajunge ! I-ti recomand sa-ti vezi de Cafeluta ta si nu te compara cu Marinarul ! Nu-l agreez prea mult ,dar atat pot sa-ti spun !. Toate GUNOAIELE din ziua de AZI nu le poti COMPARA cu BASESCU si BOC !!! Acesti doi cu mari riscurii , a-u tinut ROMANIA la suprafata Oceanului agitat ! O ROMANIE care a-vea deja tot ce-si doreste a ajuns , cum se spune *CURU CETERI*!Ne BATJOCURESC *UNGURII * si *TIGANII *! NU mai vorbesc GUVERNANTII ROMANIEI ! care-si bat joc de POPULATIA acestei TARI !!! Principalul este *LOR sa le mearga BINE * ! Restul ,vorba Tiganului . *MUKLES ca MIERLA-I pe OUA !!!.

 2. Domnule „cititor de Bistrita ” sa sti ca sunt un ” pu.la.che” de Nasaud ” care am apreciat intotdeauna curajul si priceperea manageriala a domnului Basescu, dar ce este adevarat si real, nu-i pot inghiti si cu asta basta . Si dumneata esti din gasca lui „pu.la.che”… si te faci ca ” ie multi si nu pricepe „… vad ca…
  Si dumneata faci parte din ” gunoaiele de astazi ” ca nu vorbesti din „mormanturi ” ( vorba colinzii… ) si nici din „viitor ” . Asta-i „boborul roman”… si din randul lui, astia ne sunt conducatorii pe care i-am ales democratic prin alegerile pe care nu le pot schimba cei carora nu le convine „ceva” .
  Dupa cum te exprimi, cred ca nu eu, ci efectiv TU esti cel care … „suge pixurile „… cui anume… tu sti… dar lui Base si Boc, in mod sigur ! No amu ce sa-i faci… fiecare cu „pixurile ” sale !!!
  Si… ” * MUKLES ca MIERLA-I pe OUA !!! „

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here