Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR) a anunţat că va începe „în perioada imediat următoare” inspecţia tehnică la lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, cu o distanţă de 15 km, care va fi deschis în curând, a declarat directorul general al CNAIR, Cătălin Homor, în cadrul unei vizite de lucru ce a avut loc marţi pe Autostrada Lugoj – Deva.

„La lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, pe sectorul Dumbrava – Margina se execută ultimele lucrări pentru amenajarea nodului rutier de la Margina. De asemenea, se lucrează la finalizarea lucrărilor de semnalizare verticală şi orizontală – marcaje, table indicatoare. La solicitarea Antreprenorului general privind recepţia şi, implicit, deschiderea celor 15 km de autostradă, am dispus ca în perioada imediat următoare să se efectueze inspecţia tehnică”, a spus Homor.

Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat în 18 octombrie 2013 cu asocierea formată din firmele italiene Salini Impregilo şi  S.E.C.O.L.

Valoarea contractului este de 562 milioane de lei fără TVA, din care 85% din fonduri de coeziune.

La sfârşitul lunii noiembrie, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, anunţa că anul acesta vor fi inauguraţi 15 kilometri de autostradă prin inagurarea lotulului 2 al autostrăzii Lugoj – Deva pe data de 15 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here