Liviu Dragnea a spus, marți, în fața magistraților de la instanța supremă, că a apelat la recurs în casație deoarece de 8 luni se află în spatele gratiilor deși este nevinovat, iar procurorii au spus mai multe neadevăruri în acest dosar.

„Vreau să mă refer la un neadevăr, și anume că eu nu am știut despre cele două și nu le-am ținut pe Anisia și Botorogeanu în acele funcții, ca multe alte neadevăruri folosite de acest parchet.

Nu am inițiat acest recurs doar pentru că aș fi nevinovat, pentru a ieși cu orice preț din închisoare. Am făcut acest demers, sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat în Penitenciar.

E și motivul pentru care nu am plătit ca și fosta soție partea mea teoretică de prejudiciu.

Nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la dispoziția dumneavoastră dacă voi sta nevinovat sau dacă admiteți casația. (…) Cred cu tărie în nevinovăția mea”, a spus fostul lider PSD în fața instanței supreme.

La rândul său, apărătorul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a spus: „Noi vă solicităm admiterea recursului în casație. Inculpatul a fost condamnat pentru o faptă care nu este prevăzută de legea penală”.

Aceasta subliniază că nici sancțiunea nu este în Codul Muncii.

Procurorul a cerut respingerea solicitărilor, mai ales pentru că motivele recursului în casație nu sunt noi, întrucât au fost invocate ca motiv de apel și au fost deja analizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here