Liviu Dragnea a răspuns la ameninţarea Comisiei Europene

182

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, pe tema procedurii de infrigement împotriva României pe directiva privind gazele naturale, că nu este de acord ca românii „să plătească facturi cu preţul până la cer”.

„Eu n-o să fiu de acord niciodată ca românii să plătească facturi cu preţul până la cer. Nu-s de acord. Pot să fiu numit oricum. Dar, cu gazele care se extrag din pământul românesc şi care au preţul de cost, inclusiv profitul în jur de 40 de lei pe megawatt-oră, să se ajungă la 120 de lei şi de aici în continuare să meargă până la cer şi noi să nu facem nimic, nu-s de acord cu asta”, a afirmat Dragnea la Slobozia, potrivit Agerpres.

Comisia Europeană a decis să trimită României o scrisoare de punere în întârziere pentru nepunerea corectă în aplicare a anumitor cerinţe prevăzute de Directiva privind gazele naturale (Directiva 2009/73/CE) şi de Regulamentul privind siguranţa furnizării de gaze (Regulamentul UE 2017/1938), informează un comunicat de presă al Executivului comunitar. 

Acesta este primul pas al procedurii de infringement. Statele avertizate au la dispoziţie două luni pentru a răspunde Comisiei. 

Potrivit CE, cele două directive vizează asigurarea competitivităţii pe pieţele gazelor din UE, garantând în acelaşi timp aprovizionarea în condiţii de securitate a gospodăriilor şi a altor clienţi care necesită o protecţie specială.

1 COMENTARIU

  1. Aceasta ” Comisie Europeana ” … vrea cu orice pretz sa stabileasca in Romania o politica de dreapta extrema si niciodata nu vor fi de acord cu partidele care fac o politica de stanga sau de centru-stanga, indiferent care este optiunea electorala a populatiei din tzara .
    Asa ca, lasati-i in ” Pacea Domnului ” … sa urle ca lupii flamanzi, impreuna cu toti cei din opozitie si ce aveti de facut faceti , ca noua marii majoritati din tzara, deja ne pare rau ca am ” intrat ” in aceasta ( M ) … UE , sau ni se pare noua doar … ca am ” intrat ” … !
    Am devenit groapa de gunoi a Europei cu toate produsele si piatza de desfacere ptr toate produsele lor otravite fel si chip , creand ” drum liber smecherilor ” care ne amenintza permanent ca daca nu-i lasam sa scoata din tzara tot profitul realizat, isi iau ” jucariile si pleaca ” … scutindu-i de tot felul de impozite si taxe… iar pe romani omorandu-i efectiv cu toate astea , la comanta UE !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here