Lina Monica Crăciun, acuzată de uciderea celor 3 bebeluşi din Bistriţa Bîrgăului, contestă probatoriul procurorilor

561

În dosarul Linei Monica Crăciun, femeia din Bistriţa Bîrgăului acuzată de procurori că în urmă cu mai mulţi ani şi-ar fi ucis trei bebeluşi la scurt timp după naştere, au fost audiaţi primii martori. Unul dintre aceştia este chiar actualul soţ al Linei, totodată fiind audiate de instanţă şi cele două femei care au descoperit două dintre cadavrele nou născuţilor. Lina Monica Crăciun, care se consideră nevinovată, contestă întreg probatoriul administrat de procurori şi solicită refacerea lui în faţa instanţei de judecată.

 

Lina Monica Crăciun a fost trimisă în judecată în toamna anului trecut, având trei capete de acuzare: o faptă de omor şi două de omor calificat.

În rechizitoriul întocmit de procurori se precizează că, în perioada 2004-2011, inculpata Crăciun Lina Monica a suprimat viaţa a trei nou născuţi, pe care i-a născut la termen şi neasistată medical, după care a ascuns cadavrele nou născuţilor în podul unui bloc dintr-o comună din judeţul Bistriţa-Năsăud unde au fost găsite întâmplător în cursul lunii martie 2017, în stare avansată de descompunere (scheletizate şi mumificate).

„Inculpata Crăciun Lina Monica a comis cele trei fapte de omor asupra propriilor copii în contextul unei relaţii ascunse ce a durat mai bine de 10 ani, cu un bărbat, cu care inculpata a mai avut relaţii de pe urma cărora a mai dat naştere, anterior săvârşirii faptelor, unui copil”, precizează procurorii.

Conform anchetatorilor, Lina Monica Crăciun a rămas de trei ori însărcinată cu acest bărbat, sarcini pe care le-a ascuns, fără să le urmărească evoluţia (nu s-a prezentat pe perioada sarcinilor la medicul specialist, iar la termen a născut neasistată medical, după care a suprimat viaţa nou-născuţilor şi le-a ascuns cadavrele.

În urma expertizelor antropologice şi genetice s-a stabilit faptul că cei trei copii sunt fraţi între ei, şi provin din aceiaşi părinţi: Lina Monica Crăciun şi Vasile Condrea.


Află mai multe detalii, cumpărând ziarul Gazeta de Bistrita de la orice punct de vânzare a presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here