Liderul PNL Alina Gorghiu a anunţat pe pagina sa de Facebook că PNL are „un plan ambiţios” pentru Sănătate: dublarea salariilor medicilor încă de la începutul guvernării, construirea a 8 spitale regionale, precum şi 900 de construcţii tip Casa medicului.Ea îşi motivează propunerea prin faptul că „80% dintre absolvenţii de Medicină vor să plece din România”. „Când trebuie să meargă la medic sau au nevoie să se interneze într-un spital de stat, aceeaşi dorinţă îi încearcă şi pe pacienţi”.

Co-preşedintele PNL atacă PSD considerându-l vinovat că nu a început construirea celor 8 spitale regionale aflate în proiect, atunci când a fost la putere.

„PNL are un plan ambiţios pentru Sănătate: dublarea salariilor medicilor încă de la începutul guvernării, construirea celor 8 spitale regionale pe care PSD nici nu le-a început cât a fost la putere, 900 de construcţii tip Casa medicului – cabinet medical şi locuinţă pentru medicii din rural şi din oraşele mic”, a scris liderul liberal.Potrivit acesteia, un guvern liberal le va putea duce la îndeplinire. „Nu vom putea rezolva criza din Sănătate fără să direcţionăm resurse importante spre acest sector”, a mai spus Gorghiu.

Liberalii, reuniţi vineri în cadrul Ligii Aleşilor Locali, au adoptat o rezoluţie privind salarizarea primarilor, dar şi o creştere medie de 22% a salariilor pentru funcţionarii publici, începând cu 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here