Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele obținute de absolvenții clasei a XII-a la examenul de Bacalareat, în urma acestor date rezultând că procentrul de promovare a examenului a fost de peste 90 la sută în cinci licee din județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat la următoarele unități de învățământ:

  • Liceul Creștin Logos Bistrița (100 %);
  • Colegiul Național Andrei Mureșanu Bistrița (97,47%);
  • Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița (96,83%);
  • Colegiul Național George Coșbuc Năsăud (94,77%);
  • Liceul Radu Petrescu Prundu-Bârgăului (90,70%).

Reamintim că rata de promovare înregistrată de absolvenții studiilor liceale din județul Bistrița-Năsăud care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020 este de 64,77%. În această sesiune, la nivelul județului au promovat 1.502 candidați, dintr-un total de 2.319 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1.390 candidați sunt din promoția curentă, iar 112 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Un număr de 81 de candidați au absentat, iar 5 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

Doi candidați provenind de la Colegiul Național Andrei Mureșanu și Colegiul Național Liviu Rebreanu au obținut media 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here