În cadrul coaliției de guvernare, dar și în Guvern este agitație mare pentru că se apropie rotativa. Mai mulți miniștri de la PNL, dar și de la PSD n-ar dori să-și piardă portofoliile și ar dori o renegociere.

Surse apropiate premierului Nicolae Ciucă ne-au precizat că acesta le-ar fi spus ”acum, când discutăm, eu nu sunt de acord cu o renegociere a protocolului”.

De asemenea, Ciucă le-a transmis celor din PNL că este ”om de onoare” și nici nu se pune problema să nu demisioneze în mai din funcția de premier.

Practic, premierul Nicolae Ciucă a pus cruce oricăror discuții despre o păstrare a portofoliilor de către miniștrii liberali sau ai PSD, după rotativă.

Conform protocolului coaliției de guvernare, PNL preia Finanțele, Transporturile, o poziție de vicepremier și SGG-ul și va ceda Justiția, Fondurile Europene și șefia Cancelariei premierului.

Cele mai aprinse discuții sunt pe Ministerul Fondurilor Europene, acolo unde până și cei de la PSD sunt mulțumiți de liberalul Marcel Boloș.

Cei de la PSD sunt nemulțumiți că ar putea pierde Transporturile, acolo unde este Sorin Grindeanu.

În jurul celor două ministere se dă bătălia cea mare. Bătălii mai mici sunt și pentru funcțiile de secretar de stat sau alte funcții de rang inferior celei de ministru, scrie știripesurse.ro.

Citește și: Prefectul Mica Oprea, model pentru analfabeți, proști și scursuri ale societății românești. Cum a umilit un angajat care este bolnav de cancer

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.