Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a anunţat că senatorii liberali chiulangii de la votul dat ieri în Camera superioară a Parlamentului în cazul Şova vor fi nevoiţi să dea explicaţii în faţa conducerii partidului.

„Nu există nici un motiv, exceptând-o pe doamna Boagiu, care este la reuniunea Partidului Popular European extrem de importantă de la Oslo, unde Partidul Naţional Liberal a fost primit cu drepturi depline în PPE ca succesor al Partidului Democrat Liberal şi este cu domnul europarlamentar Buşoi la Oslo, în rest nu există nici un fel de motivare şi lucrul ăsta îl vom discuta foarte serios faţă de absenţa colegilor noştri. Dar pe de altă parte, să lăsăm ipocrizia la o parte, nu noi am votat împotriva cererii DNA-ului, noi toţi am votat la vedere pentru susţinerea cererii DNA-ului şi alături de noi au mai fost şi alţi parlamentari ieri, de la 53 până la urmă s-a ajuns la 66 de voturi”, a declarat Vasile Blaga la RFI.

Întrebat ce riscă senatorii absenţi, co-preşedintele PNL a replicat: „Întotdeauna o să discutăm lucrurile astea în interiorul partidului şi eu cred că va trebui să luăm măsuri, pentru că astfel de voturi, cum este şi cel pentru moţiunea de cenzură pe care o vom depune sunt extrem de importante în economia politică. Nu văd ce ar fi avut ei mai important de făcut decât să nu fie în plenul Senatului”.

 

Totodată, copreşedintele PNL consideră că Senatul s-a mai făcut o dată de râs, respingând solicitarea DNA de încuviințare a reținerii și arestării lui Dan Șova.

„A reuşit Senatul datorită PSD-ului să se mai facă încă o dată de râs, dacă mai era nevoie, pentru că se pare că domnul Şova este tabu pentru domnul Ponta şi pentru PSD. În primul rând că votul nu ar fi trebuit să aibă loc. Dacă ne uităm cu atenţie în dispozitivul motivaţiei Curţii Constituţionale, acolo se vorbeşte de reinterpretarea votului de acum nouă săptămâni, când în majoritate senatorii s-au pronunţat pentru încuviinţarea arestării (…). O să contestăm din nou votul de ieri de data asta la Curtea Constituţională, să vedem ce mai face Partidul Social Democrat în situaţia asta. Noi suntem convinşi că din nou vom câştiga la Curtea Constituţională”, a spus Vasile Blaga la RFI.

 

Solicitarea Parchetului de încuviințare a reținerii şi arestării senatorului PSD Dan Șova a fost respinsă, marți, în plenul Senatului, cu 72 de voturi „contra” şi 66 de voturi „pentru”.

Din tabăra liberală au lipsit de la vot senatorii Antonescu Crin, Boagiu Anca, Bodea Cristian Petru, Chiru Gigi Cristian, Dumitrescu Iulian, Popa Mihaela, Popescu Corneliu, Popescu Dumitru Dian, Mihai Neagu, Grigoraş Viorel, Florian Daniel Cristian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.