Amenzi în valoare de 15.000 lei au fost aplicate de polițiștii bistrițeni, în ultimele 48 de ore, în urma unei acțiuni pe linia combaterii delictelor silvice. Totodată, aproximativ 26 mc de lemn au fost confiscați.

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim au acționat, în perioada 4-5 ianuarie,  pe raza județului Bistrița-Năsăud, pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, combaterea braconajului piscicol și pentru prevenirea abandonului ilegal de deșeuri.

Astfel, au fost efectuate controale în trafic, fiind oprite pentru verificări 9 autovehicule și legitimate 22 de persoane. Totodată, au fost controlate 11 transporturi de material lemnos.

În urma acțiunilor desfășurate în cele două zile, au fost constatate și aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.000 lei, pentru nereguli la regimul silvic, conform Legii nr. 171/2010 și conform OUG 92/2001, la regimul deșeurilor. De asemenea, a fost confiscată cantitatea totală de 25,91 metri cubi de  material lemnos, în valoare de 3.879 lei.

FOTO: ARHIVĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.