Deputaţii au adoptat, marţi, proiectul de lege care prevede că angajatorul care încheie un contract de ucenicie, pe toată perioada derulării acestuia, va beneficia, la cerere, de o sumă în cuantum de 1.125 lei/lună. 

Dacă angajatorul încheie un contract de stagiu, atunci suma pe care o poate solicita este mai mare cu circa 200 lei.

 

Potrivit proiectului de lege adoptat astăzi de deputaţi, angajatorul care încheie un contract de ucenicie, pe toată perioada derulării acestuia, va beneficia, la cerere, de o sumă în cuantum de 1.125 lei/lună (echivalentul în lei a 250 de euro/lună), bani proveniţi din bugetul asigurărilor pentru şomaj sau din fonduri europene structurale de investiţii – asistenţă financiară nerambursabilă acordată României.

De asemenea, angajatorii care încheie un contract de stagiu, pe toată perioada derulării acestuia, beneficiază la cerere, de o sumă în cuantum de 1.350 lei/lună (echivalentul în lei a 300 de euro/lună), bani proveniţi din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în limita fondurilor alocate.

 

Durata contractului de ucenicie se stabileşte în funcţie de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul, fără a putea fi mai mică de 12 luni, în cazul în care aceasta se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 2. Perioada de 24 de luni şi cea de 36 de luni sunt valabile pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 3, respectiv de nivel 4.

Măsurile propuse vin în sprijinul angajatorilor care nu dispun de resurse financiare, în vederea stimulării angajării pe noi locuri de muncă, prin încheierea de contracte de ucenicie, respectiv prin încheierea de contracte de stagiu pentru absolvenţi, astfel că ucenicii şi stagiarii vor putea fi păstraţi de către angajatorul care i-a calificat.

 

sursa foto: zi-de-zi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.