Judecătorii Curţii Costituţionale a României (CCR) au decis, luni, cu majoritate de voturi, că Legea Lustraţiei, care limitează temporar accesul în unele funcţii publice pentru persoanele care au făcut parte din aparatul regimului comunist, este neconstituţională, admiţând astfel sesizarea făcută de mai mulţi parlamentari.

 

CCR a fost sesizată de către 29 de senatori şi 58 de deputaţi din PSD, care au depus două contestaţii cu argumentaţii diferite, una din partea grupului parlamentar al senatorilor, iar alta din partea deputaţilor.

În şedinţa din data de 7 iunie 2010, Curtea Constituţională a soluţionat, în cadrul controlului anterior promulgării legii, prevăzut de art.146 lit.a) din Constituţie, sesizările privind neconstituţionalitatea Legii lustraţiei, privind limitarea temporară a accesului la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989.

"Curtea Constituţională a constatat, cu majoritate de voturi, că Legea este neconstituţională", se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.

Motivarea soluţiei va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru. 

 

Liana Mureşan

2 COMENTARII

  1. De ce nu aţi scris până acum despre toate aceste fapte petrecute la vremea respectivă ? Aţi ascuns şi Dvs. adevărul ca şi cei ce au înfăptui crizimea de atunci. Poate dacă se ştia după mai puţuni ani nu se ajungea în halul în care am ajuns de a nu mai suporta ce latră toţi la televizor şi pe toate drumurule şi cu toate ocaziile pentru a ne distruge şi spiritul curat care a mai rămas acetui popor. Chiar şi acum mai putem spera să se întâmple lucruri bune şi pentru România aşa de oropsită din toate punctele de vedere. Doamne ajutăi pe români !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here