Laura Codruța Kovesi, verificată de Inspecția Judiciară! Este acuzată că a mințit despre protocolul cu SRI

179

Inspecţia Judiciară urmează să facă verificări în ceea ce o priveşte pe Laura Codruţa Kovesi, după ce jurnaliştii de la Luju au depus o sesizare în care o acuză pe aceasta că a minţit în ianuarie 2017, când a spus că nu există un protocol între DNA şi SRI, anunță Mediafax.

 

Luju.ro a depus la Inspecţia Judiciară o plângere în care o acuză pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, că a minţit în comunicatul din 27 ianuarie 2017, în care se preciza că DNA şi SRI nu au încheiat un protocol.

Inspecţia Judiciară urmează să înregistreze sesizarea jurnaliştilor, după care vor începe verificările.

„Procurorul şef al DNA nu a participat la videoconferinţe organizate de SRI, nici săptămânal, nici ocazional şi nu are instalate în birou terminale speciale prin care să poată comunica instantaneu cu SRI. Nu există şi nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA şi nici protocol secret Coldea/Kövesi”, se preciza în comunicatul de presă al DNA din 27 ianuarie 2017.

Protocolul din 2009 dintre SRI şi Parchetul General a fost publicat vineri, are 18 pagini şi prevede elaborarea de strategii comune, dar şi constituirea de echipe operative comune. În baza acestui protocol, Serviciul Român de Informaţii a acordat asistenţă procurorilor, timp de 7 ani.

1 COMENTARIU

  1. Mai nu mai tot bateti campii ! Toti romanii de buna credinta, intr-o forma sau alta, trebuie , cel putin moral, sa colaboreze cu autoritatile statului, sa blocheze orice intentie dusmanoasa la adresa noastra, sa prinda hotii, talhaii, criminalii si asa mai departe…
    Nu inteleg ce atata secret in faptul daca a colaborat sau nu cu aceste autoritati … si daca exista, sau au fost conventii de colaborare sau ba si nu stiu ce-i intereseaza atat de mult pe civili, despre aceste aspecte, care la urma urmei, nu sunt facute impotriva romanilor ci pentru apararea valorilor sociale romanesti si nu al celor straine ori care aduc atingere drepturilor si libertatilor constitutionale …
    De ce trebuie sa stie tot ” Ciurlii…Burlii ” cine si cum colaboreaza cu autoritatile sau ba ? Foarte bine ca se pastreaza secret asta si cu asta basta si nu mai tot bateti campii ca pro.s.tii ! Lasati autoritatile statului sa-si faca treaba , sau… aveti si voi… cumva… „draci pe caciula „… si nu va convine … ?! !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here