Beatrice Malner, managerul spitalului „Marius Nasta” a declarat în această dimineață că singurul pompier al instituției este în concediu de șase luni, potrivit Hotnews.

Aceasta a explicat că pompierul a combinat concediile medicale cu cel de odihnă și a comentat că ar fi nevoie de o schimbare a legislației pentru a evita astfel de situații.

Un incendiu a fost anunțat duminică seară la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, zeci de echipe de intervenție fiind mobilizate la fața locului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat ulterior că a fost vorba despre o degajare de fum la un ventilator extern al unitatii mobile de terapie intensivă, aflată în curtea spitalului. Toți cei șapte pacienți din unitatea mobilă ATI, bolnavi de Covid, au fost evacuați și relocaţi în alte secţii ale spitalului. „De la un generator am înţeles că a ieşit fum, nu a fost în niciun moment foc. Nu există victime, toată lumea este în siguranţă”, a transmis ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.
Toți cei 7 pacienți din unitatea mobilă de Terapie Intensivă din curtea Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta sunt bine și au fost transferați în secția de Terapie Intensivă din clădirea spitalului, a declarat managerul Institutului Marius Nasta, medicul Beatrice Mahler, pentru HotNews.ro. Beatrice Mahler spune că nu are detalii despre cauza incidentului, ancheta în acest caz fiind de competența Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Beatrice Mahler a explicat, pentru HotNews.ro, și de ce cei 7 pacienți COVID erau tratați în unitatea mobilă ATI din curtea Institutului Marius Nasta, chiar dacă existau locuri libere în spital, unde au fost transferați imediat după incident – unitatea mobilă era cea mai bună soluție pentru ei.

Citește și: Cum vor vota deputații clujeni vaccinarea obligatorie. Analiza proiectului de lege

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.