La Budacu de Jos vor fi recepționate lucrările de canalizare. Investiția e de peste 5,4 milioane lei

16

Administrația locală din comuna Budacu de Jos va recepţiona joi, 2 august, lucrările din cadrul proiectului „Reţea de canalizare în localitatea Jelna”. Investiția a fost finanţată în etapa I a Programului Naţional de Dezvoltare Locală derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Potrivit primarului Florin Sandu Simionca, proiectul este în valoare de 5,413 milioane lei și a inclus realizarea a 12.711 m de reţea de canalizare, construcţia unei staţii de epurare, dar şi o staţie de pompare.

Edilul a mai declarat că administraţia locală a găsit resurse şi pentru celelalte localităţi componente. Pentru că la nivelul comunei nu există aglomeraţii care să aibă 2000 locuitori echivalenţi – condiţie impusă de Comisia Europeană – investiţiile în reţelele de apă uzată nu au putut fi incluse în Master Planul de apă şi apă uzată din Bistriţa-Năsăud, astfel că a fost depus un proiect pentru finanţare prin etapa a II-a a PNDL.

 „A fost semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării pentru proiectul ‘Construire reţea canalizare, staţie de epurare şi extinderea reţea de apă în comuna Budacu de Jos’, care are o valoare totală de 14.238.868 lei. În zilele următoare, va fi lansată procedura de achiziţie publică pentru execuţia lucrărilor, proiectul tehnic fiind deja elaborat”, a declarat primarul Simionca.

Proiectul prevede realizarea a 22,8 km de conductă pentru apele uzate, 8 km de conductă de refulare, edificarea unei staţii de epurare, 7,7 km de reţea de distribuţie apă potabilă, dar şi 300 de branşamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here