Kovesi, audiată de CSM, după un control demarat de Inspecția Judiciară

79

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a ajuns miercuri dimineaţă la sediul CSM, pentru a participa la sedinţa Secţiei pentru procurori în materie disciplinară unde se discută una din acţiunile demarate de Inspecţia Judiciară împotriva sa.

 

Obiectul cauzei se referă la articolul 99, litera g – refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu şi litera m – nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Concret, Laura Codruţa Kovesi este acuzată că și-a delegat consilierul, să efectueze controale la două servicii teritoriale ale DNA. Procurorii spun că judecătorul detaşat se afla în stare de incompatibilitate pentru efectuarea controlului tematic.

Șefa DNA a fost acuzată şi de instrumentarea urgentă a unor dosare „cu miniștri”, de impact mediatic, pentru îmbunătăţirea imaginii instituţiei.

1 COMENTARIU

 1. Maaaa… doamna si-a facut constiincios datoria, asa cum prevad legile actuale in vigoare si pe care voi politrucii le-ati facut si va bate cu ele peste c.ur ma… . Ca-s bune sau rele, este vina voastra … nu a dumneaei !
  Alta-i problema insa si anume faptul ca , sa va puteti voi face jocurile politice de ” pumn in gura opozabililor politici ” ( daca masurile ortodoxe nu dau rezultat , adica atunci cand „urlati la el ” nu se scapa-n nadragi de spaima ) … sub indrumarea foarte „calificata ” a unor astfel de magistrati procurori , ati dezincriminat infractiunea de ” denuntzare calomnioasa ” si cine reclama sau denuntza pe ” ALTcineva … anume… ” cu afirmatii mincinoase si nereale, nu patzeste absolut nimic , iar procurorii care preiau si deschid dosare de cercetare penala pentru astfel de fapte, in virtutea ” inamovibilitatii ” magistratilor, de asemenea nu patzesc nimica… nimnicutza .
  In acest mod, ” cercetatul ” este scos din lupta politica o foarte lunga vreme , nu mai poate candida, nu mai poate sta in coastele „opozantilor ” ( indiferent ca-s de dreapta ori stanga… este egal… ) ca principiu si mod marsav de actiune .
  Dupa ce ” trece valul ” este de asemenea egal, daca se confirma cele denuntzate si este condamnat penal, sau nu se confirma si este fie scos de sub urmarire penala fie din lipsa de probe, este solutionat dosarul cu neinceperea urmaririi penale … ca „valul periculos a trecut” … !
  De acest ” mecanism de prost gust ” profita toti, in egala masura si refuza sistematic sa reincrimineze inapoi „denuntzarea calomnioasa ” prin care, masurile penale se rasfrangeau impotriva denuntzatorului de rea credintza , dar in acel caz, cine dr.acu credeti ca va mai putea fi convins sa depuna ” denuntzuri ” ( la comanzi ) politice ( a la PORTOCALA … daca tot s-a mediatizat acest caz si care stati linistiti ca n-a fost nici primul si nici nu va fi ultimul ) ?!
  Si inca un aspect : Numai aici la noi, magistratii sunt declarati apolitici si ” independenti ” … , dar sunt constituiti intr-un ” Minister ( Public ) ” … n-au ministru, nu fac parte din Guvernul tzarii , sunt reprezentati insa in guvern de Ministerul de Justitie , dar caruia NU SE SUBORDPONEAZA si ministrul acestui minister, n-are nici o autoritate si putere asupra lor … Maaa…. nu stiu… Dvs pricepeti ceva, NU VA ZGARIE PE CREIER … ca io n-am inteles nimic .
  Daca se vrea sa fie ” stat in stat ” , total independenti si apolitici, atunci, de ce nu sunt subordonati direct sefului statului , iar Prezidentia sa nu mai faca parte din executiv ( din Puterea administrativ-executiva ) ci sa fie a patra putere in stat , anume cea a ” pumnului in gura ” … celui care este ” neascultator , face ca.ca-n nadragi si-si sterge mucii cu maneca de la haina ” … ??? !
  Procurorii, sunt apolitici, dar sunt numiti pe posturi, prin atribuire directa, de catre cine altul decat de catre seful statului, care provine dintr-un partid politic… pe criteriul … stiti Dvs… care … s-apoi, dupa ce este ” uns de sef prin atribuire directa” si nu prin concurs de competentze si experientza profesionala ” al unei anumite structuri, supara prin actiunea lor , prin … ” neascultare si insubordonare ” … pentru ca ei trebuie sa fie apolitici, independenti si inamovibili .
  De aceia stimabililor politruci, daca vreti sa mearga ceva bine, faceti legi clare si lasati puterea administrativa si judecatoreasca sa aiba sefi de structuri, de jos si pana sus… sus… de tot, exclusiv pe criteriul examenelor de competente si experientza profesionala ( nu sa-i ungeti voi cu mirul vostru sfant ) , care cu adevarat, sa nu se mai subordoneze NIMANUI , altuia decat legii si propriei constiintze .
  Asadar, lasati-o pe doamna Kovesi in pace sa-si duca „mandatul ” pe care i l-ati dat chiar voi… si ganditi-va bine ce si cum veti face pe viitor, sa evitati acest scandal de prost gust prin care rade efectiv toata Europa de noi maaaa… .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here