Judecătoarea Adina Daria Lupea, de la Curtea de Apel Cluj, face dezvăluiri uluitoare: de ani buni, în DNA funcționa o secție specială de anchetat magistrați, înființată de Laura Codruța Kovesi.

„Că tot se vorbește despre monstruoasă secție de anchetat magistrați, bau -baul democrației moderne, am și eu ceva de spus. Câți dintre dvs. știți că, fără știrea nimănui, pe căi ascunse, în DNA se înființase o secție specială de anchetat magistrați? Prin ordin al Codrutei. Secția asta ocultă a instrumentat dosare cu noi câțiva ani buni. Acum, dacă există o SIIJ (Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție) înființată în bază legii, unde oamenii sunt numiți de CSM , nu politic, ne inflamăm de parcă am descoperit gaura la macaroană. Păi asta funcționa deja, doar sub altă tutelă.

Asta de acum e de terorizat magistrați onești. Cealaltă ce era? Purgatoriu? O binecuvântare? Vreo minune care făcea ca un procuror de locală, cu 6 ani vechime, să ancheteze fapte de corupție la cel mai înalt nivel? Îl bântuia pe procurorul acela noaptea vreo fantomă care îi spunea care e diferență între legea circulației și Legea 78/2000 și se trezea iluminat, nu?

Până când vom împinge ipocrizia mai departe și vom acceptă că putem fi anchetați de procurori cu rang și funcție inferioare, în numele dreptei anticorupție? Procurori numiți prin interviu. Care la întrebarea ce faci dacă ți se respinge o propunere de arestare nu dai răspunsul corect: „Anchetez judecătorul!”? ești respins.

Ne deranjează cei cu 18 ani vechime și cu experiență. Desigur, aceia nu sunt ușor manipulabili.

În țara asta, meritocrația a devenit un lux? Cred că da. Doamnă Kovesi și-a câștigat rangul de procuror de ÎCCJ din procuror de parchet de tribunal în instanță. O instanță care nu a ținut seama de precedentul judiciar. Și cu un CSM care nu a declarat apel în cauză. Câți nu ați dori să fiți judecăți așa? ”, a dezvăluit judecătoarea Adina Daria Lupea pe pagina sa de Facebook.

2 COMENTARII

 1. Stimati domni din tot sistemul politic, indiferent ca veti veni la putere DE STANGA SAU DE DREAPTA , trebuie sa pricepeti odata urmatoarele lucruri, pe care sa le modificati URGENT :
  1/. Procurorii sa fie scosi din categoria magistratilor, ptr ca NU SUNT MAGISTRATI si introdusi in categoria functionarilor administratiei de stat, ca si sistemul de politie a statului ;
  2/. Introdusa raspunderea materiala, contraventionala si/sau penala si pentru magistrati… la fel ca pentru toata lumea, astfel incat cei care desfasoara o instructie penala, sa poarte raspunderea penala a faptelor sale, daca sunt exercitate cu rea vointa, neglijenta sau abuz in serviciu ( gen … ” Portocala ” sau ” Kovesi ” ) ;
  3/. Reincriminat ” denuntul calomnios ” ca infractiune, astfel incat , daca nu se confirma, ori se demonstreaza ca a fost tendentioasa … asupra cuiva, denuntzatorul sa raspunda cu aceiasi pedeapsa penala egala cu cea a celui denuntzat daca s-ar confirma. In acest mod , nimeni sa nu-si mai permita sa faca uz de acest tip de denunturi, ( mai ales inaintea unei campanii electorale ) ;
  4/. In procedura penala, sau cintraventionala, orice ” retinere sau arestare ” sa fie dispusa exclusiv de un judecator, nicidecum de cei care efectueaza prinderea, capturarea sau imobilizarea unui infractor , sau care desfasoara o anume instructie procesual-penala asupra acestuia si ea sa fie in baza unor probe certe nicidecum presupuneri nefondate , care ulterior atrag pagube incomensurabile pe care sa le plateasca statul roman celor cercetati , retinuti sau arestati, ori incarcerati abuziv . La despagubirile acestea, sa fie atrasi solidar si cei care desfasoara astfel de activitati procesual-penale in mod ilegal sau abuziv, ori cu rea credintza .

 2. Vezi-ti de treaba domnule ca nu citeste nimeni comentariile noastre si nu-i intereseaza decat cum sa-si dea lor salarii si pensii speciale , nesimtite mai bine zis, iar ceea ce spui dumneata este folosit in egala masura in jocurile politice atat al celor de stanga cat si al celor de dreapta , mai ales inaintea unei campanii electorale , impotriva celor incomozi. Cum sa-si taie singuri craca de sub picioare ?
  Nu vedeti ca atat de tare s-au speriat toti din opozitie de acel Dragnea, incat nici acuma cand este la zdup, televiziunile de scandal nu il lasa in pace si cred ca si daca moare in parnaie, tot o sa-l mai pomeneasca !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here