Acum exact 20 de ani stăteam la o șuetă cu niște prieteni din Sibiu cu care, după câțiva ani petrecuți în Franța unde lucraseră în câteva restaurante celebre ale Parisului, discutam despre posibilii candidați la primăria orașului de pe Cibin. Unii spuneau că sigur candidatul  PNL-ului va câștiga primăria pentru că sibienii sunt de dreapta și niciodată nu vor vota PSD-ul, alții susțineau că, dimpotrivă, totuși PSD-iștii au prima șansă. Însă, amfitrionul nostru, care tocmai își deschisese un hotel de patru stele în oraș, a dat sentința: ”viitorul primar al Sibiului va fi Klaus Iohannis!”.

L-am întrebat imediat cine este acest domn și ce îl recomandă pentru funcția de primar. răspunsul a fost sec și la obiect: Securitatea!

Nu l-am băgat în seamă pe amicul meu până când, un an mai târziu, necunoscutul Iohannis devenea primar, pentru întâia dată, al Sibiului, mandat pe care îl va mai recâștiga încă de trei ori de atunci cu majorități fabuloase. Legendarea personajului Iohannis începuse!

Au fost ignorate scandalurile  în care a fost implicat împreună cu soția lui, începând cu înfierile ilegale de copii pentru cuplurile din străinătate și maladia bolnăvicioasă a achiziționarii  nenumăratelor proprietăți, mai ales că soții Iohannis nu au urmași, așa că toată averea va fi moștenită de rude colaterale.

Dar asta-i problema lor, nu a noastră.

În octombrie 2009, deja Klaus Iohannis a fost propus pentru funcția de premier de către PNL prin gura președintelui de atunci al partidului, Crin Antonescu, dar din fericire a fost refuzat de către președintele Traian Băsescu. În 20 februarie 2013, intră în PNL și, deși nu avea vechimea necesară, după numai trei zile a fost ales prim-vicepreședinte al PNL. Asta da ascensiune într-un partid! Luni ești simplu membru, iar joi ești deja nr. 2 în partid!

Totul s-a făcut cu susținerea masivă a lui Crin Antonescu. Dar cum nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, atunci când s-a pus problema în PNL cine să fie candidatul pentru alegerile președințiale, Klaus Iohannis l-a contracandidat pe Crin Antonescu și l-a învins. Omul care l-a adus pe Iohannis în PNL și i-a dat după trei zile a doua funcție din partid a primit un șut în fund. Atunci a dispărut din viața publică Crin Antonescu. El l-a adus în partid chiar pe omul care l-a terminat! Așa-i că vă place de neamțul nesimțit?! Un om de onoare, așa-i?

În mai 2014, după demisia de onoare din fruntea PNL a lui Crin Antonescu, cine-i va lua locul în fruntea partidului? Evident Klaus Werner Iohannis. În septembrie 2014, sasul umflat de Securitate ajunge Președintele României. Să mai zică cineva că românii sunt naționaliști sau șovini!

Cu o populație de 90% români și 85% ortodocși, electoratul românesc îl alege pe Klaus Iohannis, etnic german și evanghelic după religie.

Bravo! mari tâmpiți sunt românii și în special ardelenii, că ei au înclinat balanța în favoarea neamțului. De cinci ani își bate joc de țară nonstop, își bârfește țara oriunde merge în străinătate și se comportă ca ultimul trădător de țară. Nu știu ce ar mai trebui să facă nenorocitul în plus, pentru că oricum va intra în istorie drept Klaus Iohannis cel Rău!

Și ca să închei într-o notă amuzantă, îmi place foarte mult proverbul săsesc: ”Fie Hanți cât de prost, numai mare să fie!”. Așa Klaus Iohannis e mare!

LIVIU MAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here