Kelemen Hunor, șeful UDMR, a anunțat că ar introduce un prag simbolic pentru abuzul în serviciu, care respectă decizia CCR, un salariu mediu, şi a avertizat că decizia de renunţare la prag, anunţată marţi, ar putea duce la sesizarea CCR.

Kelemen Hunor a declarat, marţi, la Euronews România, că niciunul dintre cei trei lideri ai partidelor de la guvernare nu a propus săptămâna trecută vreun prag pentru abuzul în serviciu, acesta fiind atributul specialiştilor din Ministerul Justiţiei, dar apoi s-a propus unul de 250.000 de lei, urmat de altele de 9.000 de lei şi de 6.000, pentru ca marţi să se renunţe la orice prag.

”CCR a spus că trebuie să existe un prag rezonabil, în 2017-2018 a fost introdus un prag legat de salariul minim şi Curtea a spus că este derizoriu şi nu trebuie să ne batem joc de deciziile Curţii. S-a pus problema unde poate fi acel prag care nu duce în derizoriu deciziile CCR, dar nici nu este ceva exagerat. E greu să găseşti un reper în UE, pentru că sunt state unde nu există prag, sunt state unde există un prag simbolic şi sunt state unde există un prag ridicat. Există o directivă europeană cu 2 praguri, pentru persoane fizice şi juridice, dar sunt uriaşe”, a spus Kelemen.

Citește și: Studiul de fezabilitate al noii piețe agroalimentare din Decebal, în lucru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.