Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat vineri că amenințările unui politician de extremă dreapta din Ungaria la adresa unei ziariste de la Radio Târgu Mureș este inacceptabilă. ”Condamnăm agresiunea, indiferent de partea din care vine și împotriva cui este îndreptată”, a declarat vineri Kelemen Hunor pentru publicația Maszol.

Reprezentantul partidului extremist din Ungaria (Patria Noastră – Mi Hazánk) este acuzat că ar fi vorbit despre ”spânzurarea” unei jurnaliste maghiare de la Radio Târgu Mureș, post public românesc care emite și în limba maghiară, dezvăluie publicația Telex.hu. O înregistrare audio arată, potrivit Telex.hu, că numele jurnalistei Boróka Parászka este menționat de două ori în acest context de către unul dintre reprezentanții partidului extremist Patria Noastră, Barna Bartha.

Kelemen Hunor a declarat pentru Maszol că „poziția noastră este clară, ea nu s-a schimbat în ultimii 32 de ani, indiferent de cine este vorba, un politician, un jurnalist, orice personalitate publică sau cetățean. Jurnaliștii sunt cetățeni la fel ca și ceilalți oameni obișnuiți și ca și politicienii, deși, în mod evident, ambii au o influență mai mare asupra opiniei publice și, prin urmare, atenția se concentrează mai mult asupra lor”.

Președintele UDMR a subliniat că indiferent de opțiunea ideologică a cuiva, nu poate fi acceptată nici violența verbală, „o respingem și o considerăm inacceptabilă din orice parte și îndreptată împotriva oricui”.

El a adăugat: „Așteptăm acest lucru și de la ceilalți, să o considerăm inacceptabilă și să o respingem, nu să o explicăm. De exemplu, atunci când vor să spânzure politicieni din cauza steagului secuiesc, niciun jurnalist nu ar trebui să explice că imaginea este mai nuanțată. Nu există o imagine nuanțată. Orice fel de amenințare sau agresiune trebuie respinsă în mod clar, iar noi respingem și acest lucru, pentru că agresiunea verbală poate fi urmată adesea de acțiuni.”

„Poate că nu suntem de acord, dar trebuie să luptăm pentru a păstra libera exprimare a opiniei”, a mai spus el, scrie G4media.ro.

Citește și: Numele DNSC este folosit într-o tentativă de fraudă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.