Karen Sebesi, membru in consiliul de administrare al TVR, amenintat prin SMS

53

Karen Sebesi, membru in consiliul de administrare al TVR, amenintat prin SMS

„Karen! Mare grija ce faci in Consiliul de Administrare al TVR! AI fost deja atentionat dupa ce te-ai luat de Dna Culcer! N-ai inteles? Fii foarte atent la ce faci, cum faci! Nu te gândesti si la familia ta, imbecil minoritar? Asta nu e UMF Tâtgu-Mures, bai! Atentie mare, te avem in vizor! Daca nu te executi, o fac altii! Cu tine!”
Asa arata mesajul text pe care membrul in consiliul de administratie al TVR Karen Sebesi Attila l-a primit in urma cu putin timp, un mesaj care ar fi menit sa-l atentioneze pe acesta cu privire la faptul ca demersurile sale impotriva Rodicai Culcer ii pot pune in pericol viata si familia.   

Contactat telefonic de Gazeta de Cluj, Karen Sebesi s-a aratat indignat de faptul ca asemenea lucruri se petrec dar a tinut sa rpecizeze ca nu se lasa intimidat si ca va continua lupra pentru modernizarea televiziunii de stat.
„Fiecare avem prieteni si dusmani, cu atât mai mult noi care suntem in consiliul de administratie, si in special in perioada in care ne aflam acum pentru ca e o perioada delicata. Ceea ce m-a deranjat cel mai mult din acest mesaj a fost latura cu minoritarul din mine, nu am inteles ce are UMF Târgu-Mures, nu mi se pare ca e de bun augur ca in 2012 intr-o tara europeana sa se intâmple asa ceva. Nu pot sa acuz pe nimeni, singurul lucru clar este faptul ca eu am fost acel membru din cei 13 care a militat pentru retragerea de pe postul de director interimar al doameni Rodica Culer, practic au luat taurul de coarne. Nemultumirea in rândul, colegilor mei exista de multa vreme, insa niciunul nu a afut curajul sa propuna acest lucru.” a declarat acesta.

 
Karen Sebesi a mai facut referire si la regimul pe care Rodica Culcer l-a instaurat in cadrul institutiei, precum si la faptul ca, deocamdata, nu doreste sa faca publice numele celor care l-au amenintat.
„Doama Culcer a instaurat un alt stil de munca si probabil de acolo mi se trage. La vot au fost 8 la 5 din 13. Mai multi oameni din televiziune si nu numai m-am amenintat mai mult sau mai putin voalat ca nu am facut bine ce am facut, ca am dat afara cel mai bun jurnalist din televiziune. Deocamdata nu vreau sa dau nume, dar oricum am martori.
Oricum nu m-am lasat intimidat, dat mi s-a parut deplasat ca s-au amestecat merele cu perele, cosiliul de administratie de la TVR cu UMF sau cu faptul ca as fi un minoritar imbecil.„a mai adaugat acesta.

Romeo Couti, directorul TVR Cluj, s-a aratat si el revoltat de modul in care colegul sau a fost amenintat si a precizat ca cel mai probabil lui Karen Sebesi i se trage de la faptul ca incerca sa modernizeze televiziunea de stat. „Din punctul meu de vedere amenintarile sunt adresate lui Sebesi in calitatea sa de membru in consiliul de administratie al TVR. Karen Sebesi a fost mereu un adversar puternic al politizarii televiziunii române si un mare sustinator al profesionalizarii institutiei. Este foarte grav ca in anul 2012, intr-o tara membra a Uniunii Europene sa se intâmple asa ceva. Noi nu vom demara o ancheta interna, eu insa i-am sugerat colegului meu sa se adreseze politiei” a declarat Romeo Couti.

Sabin Ripan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here