Billionaire Beny Steinmetz arrives at Geneva criminal court in Geneva, Switzerland, on Monday, Jan. 11, 2020. Steinmetz goes on trial facing bribery charges in the latest chapter of a legal saga that's dogged the Israeli businessman's gamble on a multi-billion-dollar mine. Photographer: Stefan Wermuth/Bloomberg via Getty Images

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat miercuri că justiția din Cipru a decisă extrădarea miliardarului Beny Steinmetz, astfel încât acesta va putea executa pedeapsa în România, unde a fost condamnat la cinci ani de închisoare în Dosarul Ferma Baneasa.

„Instanţa cipriotă a decis predarea acestui om de afaceri, pe numele său Benyamin Steinmetz, autorităţilor din România. Decizia a fost luată astăzi de instanţa din Cipru. Ea nu este definitivă.

Avocaţii acestui fugar din România au trei zile pentru a formula apel, însă trebuie să cunoaşteţi faptul că el a fost condamnat în decembrie 2020, pentru dosarul Ferma Băneasa. Are de executat o pedeapsă de cinci ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. Consider că Ministerul Justiţiei, încă o dată, şi-a îndeplinit aşa cum trebuie atribuţiile, a făcut diligenţe astfel încât fugarul să poată să-şi execute pedeapsa în România”, a declarat Gorghiu, la Palatul Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.