Ioan Moldovan, unul dintre cei mai imprtanţi jucători de pe piaţa cărnii nu pare să mai poată sa facă faţă competiţiei, care apelează la rebranding şi alte artificii care să-şi vândă produsele. Investitorul a fost nevoit să concedieze jumătate dintre angajaţii săi de la abatorul din Şieu Măgheruş.

 

Începând cu mijlocul lunii martie, 124 de oameni care muncesc în abatorul unui important procesator de carne vor fi nevoiţi să îşi caute un alt loc de muncă. Agro Invest a anunţat Agenţia Judeţeană de Ocupare şi Formare a Muncii concedierea colectivă a mai bine de 50% din personal, adică a 124 de angajaţi.

Disponibilizările intră în vigoare în data de 15 martie, cei care îşi pierd locul de muncă fiind angajaţi ai abatorului de la Şieu-Măgheruş. Fabrica de procesare din Bistriţa şi vechiul abator vor funcţiona, însă cu activitate redusă substanţial.

De vină pentru această situaţie fără precedent, cel puţin în cazul procesatorului de carne Combis ar fi lipsa lichidităţilor şi a întârzierilor la achitarea facturilor de către clienţi. Acestea au dus la acumularea de datorii destul de mari şi la blocarea conturilor companiei.

Ioan Moldovan, omul de afaceri care se află în spatele acestei firme speră ca această măsură să fie provizorie şi să reia activitatea la parametri normali în scurt timp.

Combis este cea mai veche firmă din judeţ, fiind înfiinţată în 1994. Compania este compusă din două abatoare în Şieu-Măgheruş şi Bistriţa, o fabrică de procesare şi 8 magazine proprii în Bistriţa, unul în Beclean şi altul în Prundu Bârgăului.

Cea care a anunţat concedierile masive este Agro Invest, asociatul majoritar în Combis. Brandurile cu care defilează Ioan Moldovan sunt Jupânul, care este şi în spatele unui eveniment anual desfăşurat în centrul oraşului sau pe la diverse terase din oraş şi mai noul Bistricior, specializat mai mult pe partea de mezeluri.


Citeşte mai multe detalii despre acest subiect în ediţia tipărită a Gazetei de Bistrita

Andreea Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here