Dorin Dobra, vicepreşedinte al PNL BN, a renunţat săptămâna trecută, la poziţia sa de membru al Biroului Permanent Municipal al PNL Bistriţa.
Motivul demisiei sale este lipsa de colaborare dintre PNL şi PSD în cadrul Uniunii Social Liberale la nivel municipal.

Despre neînţelegerile din USL s-a tot scris, însă niciodată nu s-a recunoscut ceva oficial şi întotdeauna astfel de ştiri au fost a doua zi dezminţite de oficialii partidului, indiferent că sunt de la nivel local sau naţional. Cert este că de unde nu e foc nu iese fum, cu toate că se încearcă acreditarea ideii de mică ceartă în familie.
La finele săptămânii trecute, vicepreşedintele PNL BN, Dorn Dobra a renunţat la calitatea sa de membru al Biroului Permanent Municipal al PNL Bistriţa, dorinţa sa fiind aceea de a da un semnal pentru lipsa de colaborare pe plan local la nivelul USL. Culmea nu aceeaşi e povestea la nivel judeţean, unde se spune că lucrurile merg ca unse.

Nu vrea pseudomuncă

„Vă anunţ decizia mea de a părăsi biroul municipal al PNL Bistriţa, ca un semnal de atenţionare pentru lipsa de colaborare pe plan local în ceea ce priveşte viitoarele alegeri locale. Reproşez astăzi preşedinţilor mei, lui Ioan Ţintean (n. r. – preşedintele PNL BN) şi lui Gelu Muthi (n. r. – preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Bistriţa) şi apoi preşedinţilor PSD BN, Radu Moldovan (n. r. – preşedintele PSD BN) şi Ovidiu Creţu (n. r. – preşedintele Organizaţiei municipale PSD Bistriţa), faptul că până la această oră organizaţiile municipale nu s-au întâlnit nici măcar o dată din punct de vedere instituţional şi organizatoric. În aceste condiţii nu ştiu care sunt obiectivele comune asumate, care e rolul PNL-ului în Primăria Bistriţa, în afară de cel de simplu votant al proiectelor primarului în funcţie. Nu ştiu care mai e rostul proiectului 10 pentru Bistriţa, pentru că din partea colegilor de alianţă nu am primit nici cel mai mic semnal şi nu ştiu care este proiectul electoral comun pentru alegerile locale din 2012”, a declarat Dorin Dobra în cadrul unei conferinţe de presă, la finele săptămânii trecute.
„Personal m-am săturat să transmit mesaje de colaborare, invitaţii, propuneri, proiecte, programe la care să nu ni se răspundă şi în mod absolut loial faţa de colegii mei am să fiu eu cel care renunţ la această pseudomuncă în zadar”, a mai adăugat vicepreşedintele PNL.

Nicio problemă în USL. Şi totuşi…

Potrivit lui Dorin Dobra, deşi nu există nicio problemă vizavi de relaţia dintre cele două partide din cadrul USL la nivel judeţean, prin acest gest el nu doreşte decât să atragă atenţia colegilor lui în primul rând, dar şi liderilor social-democraţi că în acest fel relaţia dintre cele două formaţiuni politice nu se îndreaptă spre ceea ce trebuie. Astfel că el nu se mai regăseşte în organizaţia municipală liberală şi nu ştie pentru ce munceşte de fapt.
„Prin gestul meu, nu pun în discuţie viabilitatea USL la nivel local, ci atrag doar atenţia colegilor mei, în primul rând, şi apoi colegilor din PSD, că în felul acesta, relaţia noastră nu se îndreaptă spre ceea ce trebuie să se îndrepte. Nu mă mai regăsesc, nu ştiu pentru ce mai muncesc în municipiu, în consecinţă, am să mă repliez pe munca în judeţ, acolo unde relaţia cu USL funcţionează perfect, unde deja ştiu exact câţi candidaţi liberali vom avea în alegeri, acolo unde într-adevăr pot fi de folos. Cu alte cuvinte, personal, m-am săturat să trimit mesaje de colaborare, mesaje de deschidere, invitaţii, cereri, propuneri, programe, la care să nu ni se răspundă, şi în mod absolut loial faţă de colegii mei, am să fiu eu cel care renunţă la această pseudo muncă, în zadar. Decizia a fost luată la începutul săptămânii când se apropia o şedinţă a CL şi eu nu aveam nici cel mai mic imput faţă de ce se întâmplă. M-am exprimat atât de mult în structurile de partid şi am cerut ca poziţia mea să fie cunoscută şi la nivel de organizaţia parteneră, întrucât am ajuns astăzi, aici, dându-mi seama că ne apropiem de nici cel mai moc punct de colaborare. În acest moment, PNL Bistriţa nu-şi poate duce mai departe proiectele. Vă dau un exemplu, proiectul de ieri (n. r. – 29 septembrie) al lui Dan Molnar, într-o coaliţie firească, trebuia să avem nişte discuţii iniţiale, să ştim la ce ne aşteptăm. Cu alte cuvinte, nu numai că nu ne putem afirma identitatea, dar mai mult decât atât, nu ştiu exact, şi îi rog pe colegii mei să mă ierte, dacă astăzi lucrez pentru domnul Creţu, pentru ce lucrez până la urmă, şi mai mult decât atât, dacă nu cumva, domnia sa nu are nevoie de noi, nici pentru cel mai mic efort. La nivelul Bistriţei, USL nu funcţionează din punct de vedere instituţional şi organizatoric. Repet, e o decizie personală care nu pune în discuţie construcţia USL de la nivelul municipiului Bistriţa. Trage un semnal de alarmă asupra nefuncţionării lui, şi pe cale de consecinţă, asupra rezultatelor din 2012”, a afirmat vicepreşedintele PNL BN.

Ţintean: Dobra are gânduri mari la judeţ

Preşedintele PNL BN, Ioan Ţintean spune că relaţia în USL funcţionează foarte bine, iar în ceea ce îl priveşte pe Dorin Dobra, acesta are gânduri mult mai mari la nivelul organizaţiei judeţene.
„El va lucra numai la judeţ. Nu mai vrea să se ocupe de municipiu, era prea încărcat. Relaţia dintre cele două partide, după părerea mea, este chiar foarte bună. Probabil pe segmentul unde trebuia să aibă el o lucrare mai strânsă cu cei de la PSD, nu e mulţumit, dar fiecare o percepe din punctul lui de vedere, e liber să o gândească cum vrea el. Mie personal mi-a spus că vrea să se implice mai mult, că are gânduri mai mari pe viitor şi probabil vrea să meargă pe judeţ mai mult, pe Colegiul 4”, a declarat pentru Gazeta de Bistriţa, Ioan Ţintean.
Potrivit liderului PNL BN, demisia din Biroul Permanent Municipal a lui Dobra nu este o pierdere, cu atât mai mult cu cât implicarea sa la nivel municipal a fost una foarte mică în ultima perioadă, el activând mai mult la judeţ.
„Nu, nu este o pierdere. Oricum el nu mai lucra pe municipiu demult. S-ar putea să se fi supărat pe nu ştiu ce proiect cu câinii, dar ăsta e un lucru care pe mine nu mă interesează, am declarat-o de altfel şi public. Dan Molnar voia un astfel de proiect, mă rog, avem proiecte mult mai importante. Probabil că mai sunt alte nemulţumiri, aşa punctual, dar preşedintele Muthi a avut o întâlnire chiar săptămâna aceasta cu toţi vicepreşedinţii de la municipiu, care au în subordinea lor echipe pe secţii de vot şi mi s-a spus că lucrurile chiar merg bine. Ieri (29 septembrie), Gelu Muthi a avut o întâlnire cu domnul Andrei Rusu şi cu domnul primar Ovidiu Creţu, lucruri pe care Dobra probabil că nu le ştia. El era membru în Birou şi nu participa la toate discuţiile. Eu sunt de acord că probabil ar fi avut o dorinţă de o intensitate mai mare în ceea ce priveşte comunicarea între cele două partide la nivel municipal. Dar el a fost doar un membru din birou şi atât. El este consilierul meu şi rămâne consilierul meu pe comunicare, este foarte bun, este un abil director de campanie electorală, nu pot să îi reproşez nimic. Eu nu pun nimănui lacăt la gură, trebuie să spunem ce avem, nu ţinem în noi. El a venit, m-a informat despre intenţia lui, nu m-a luat prin surprindere. Este foarte adevărat că între două partide mari nu există numai lapte şi miere, pentru că fiecare ţinem la identitatea noastră. Eu mă lupt să am o echipă care munceşte foarte bine”, a mai spus deputatul Ţintean.


Liana Mureşan
redactie@gazetadebistrita.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here