Judecătorii Tribunalului Cluj le dau peste nas procurorilor DIICOT

313

Ulterior deciziei de achitare dată în dosarul Gazeta, inculpații au dat în judecată statul român, solicitând despăgubiri morale și materiale ca urmare a condamnării pe nedrept și pentru bunurile confiscate la acea vreme. Avocații reclamanților Aurel Mureșan și Alexandru Dorel Vidican au formulat în procesul civil o cerere prin care au cerut să se sesizeze Curtea Constituțională în vederea soluționării unei excepții de neconstituționalitate care vizează privarea de libertate în mod nelegal și prin urmare să se suspende judecarea cauzei până la soluționarea acesteia de către CCR. Aceasta este singura cale de a o obține despăgubiri raportat la speța în cauză. Cu toate că judecătorii le-au dat celor doi câștig de cauză, motivând excepțional necesitatea sesizării CCR, DIICOT a făcut recurs.
——————————————————————————-
——————
Citește mai multe detalii despre acest subiect în ediția tipărită a Gazetei de Bistrița.

1 COMENTARIU

  1. Trebuie neaparat reformatata problema si procurorii sa fie scosi din categoria magistratilor, deoarece ei nu desfasoara activitati de judecata ci efectiv similare avocatilor, fiind de fapt aparatori ai intereselor de stat publice si private . Unde s-a mai pomenit ca un procuror, prin ” denuntz calomnios ” ori cu ” sesizare din oficiu ” … sa dispuna arestarea unui judecator ? Asa ceva nu este adimisibil si este o exagerare a competentelor conferite procurorilor, care in fapt constituie acest ” stat paralel ” asa cum trambizeaza cei de la guvernare , maiales ca sefii acestor institutii de fortze publica, au fost ” unsi cu undelemnul puterii ” de catre cei care astazi sunt in opozitie .
    Ideal ar fi, daca acesti sefi si sefuletzi sunt pusi politic, sa fie toti schimbati , deodata cu noua legislatura , astfel incat, cine ajunge la ” ciolanul cu fasole ” … sa aiba peste tot, ” elemente ” ale statului NEPARALEL , ca sa nu mai fie franati fel si chip in realizarea programului de guvernare, precum face domnul Johannis , cand pe fata s-a autodeclarat presedintele ” statului paralel ” al celor din opozitie , care doreste doar ” guvernul lui ” si ca va face totul ce-i sta in putintza sa uzeze de toate tertipurile , sicanele si contestatiile, sa blocheze si sa intarzie prin toate caile posibile , programul de guvernare al celor de la butoane .
    De aceia este imprios necesara modificarea Constitutiei, Romania sa aiba o constitutie Parlamentara exclusiv, prin care presedintele tzarii , daca tot este promovat politic de catre partidele politice, sa fie numit de parlamentul celor care au castigat alegerile si de jos in sus absolut toate administratiile schimbate cu acolitii si agreatii din sistemul TATULUI NEPARALEL, aflati la putere pentru legislatura respectiva .
    Doar asa, se va putea misca ” carutza Romaniei ” ori ” hais, ori cea ” … si sa nu mai stagneze permanent impotmolita intr-o mocirla avand legati caii de tractiune de toate partile, asteptand demembrarea completa a ei si nicidecum miscarea in vre-o directie anume .
    Pro.sti.mea ( scuzati de expresie, ca si io ma aflu rintre acestia ) , mai ales din diaspora, care l-au votat pe domul Johnnis, habar nu are cum functioneaza institutiile statului si au crezut ca presedintele nostru este similar celui din America , Rusia ori altor state prezidentiale … si el face si desface totul, fara sa inteleaga ca la noi, presedintele tzarii este legat si de maini si de gura si de piciore, de catre guvernul celor aflat la putere .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here