Conducerea Înaltei Curţi de Casaţie și Justiţie a decis ca această instanţă să își desfășoare activitatea în regim normal și în luna iulie, când magistraţii ar fi trebuit să intre în concediu, pentru a recupera perioada în care procesele au fost suspendate ca urmare a instituirii stării de urgenţă.

„Colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie și Justiţie, în urma analizării activităţii instanţei pentru perioada 16.03.2020 -16.04.2020, a hotărât ca și în luna iulie instanţa să își continue activitatea de judecată în regim normal, acordându-se prioritate soluţionării cauzelor suspendate în baza primului decret de instituire a stării de urgenţă”, se arată într-un anunţ al Instanţei supreme.

Reprezentanţi ai ÎCCJ au explicat că activitatea în sălile de judecată va reveni la normal după data de 15 mai, când va fi ridicată starea de urgenţă, iar procesele vor continua să fie judecate și în luna iulie.

În anii anteriori, judecătorii au intrat în vacanţă în perioada 1 iulie – 31 august, însă în 2020 magistraţii vor intra în concediu ceva mai târziu.

sursă: agerpress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.