Joe Biden a semnat în prima zi de mandat 15 decrete prezidențiale și anunță ca vor urma și altele în încercarea sa de a „repara” ce a făcut Trump.

Zece dintre aceste decrete vizează strategia acestuia de vaccinare împotriva Covid-19. Acesta a introdus masca obligatorie pentru lucrătorii federali precum și înființarea unui nou birou la Casa Albă. Din acest birou se va coordona lupta împotriva pandemiei respectând directivele Organizației Mondiale a Sănătății.

Un alt aspect extrem de important pe care l-a punctat noul președinte, este semnarea unui document precursor reintrării Statelor Unite în acordul de la Paris privind încălzirea globală. Biden a revocat declarația de urgență a lui Trump pentru alocarea de fonduri speciale necesare construirii zidului de la granița cu Mexic. Acesta a ridicat interdicțiile de călătorie în SUA a unor state majoritar musulmane precum și interdicția transexualilor de a face parte din armată.

Ofițerul de presă a precizat că în viitorul apropiat vor urma și alte modificări ale președintelui așa cum a promis în campania electorală, potrivit CTV News.

Mircea Geoană așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu administrația Biden

1 COMENTARIU

  1. Oricum, NU ZIDUL POATE STAVILI AFLUIENTA ILEGALA DE POPULATIE , catre ” sacul de la pomul laudat ” ! Este de notorietate faptul ca sarantocii lumii vor cu orice pretz sa intre la ” pomul laudat ” si in sensul ivers, sa iasa de acolo toti mafiotii si infractorii urmariti . Ideia lui Tramp, n-a fost rea, dar atunci ar trebui inconjurata cu garduri masive si eficiente, toata America . Chiar si atunci, spatiul aerian … n-ai cum il inchide .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.