Situatia de la Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud este departe de a se fi rezolvat. Este un balamuc total, cu ghilimelele de rigoare, care continua si probabil va continua înca mult timp de acum încolo. Vineri, 3 septembrie, 2008, a avut loc ultima sedinta a Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, cu caracter extraordinar, dar din nou problema alegerii vicepresedintilor, cu multa perfidie, a fost ocolita sau sarita de presedintele Liviu Rusu. La sedinta din 29 august 2008, de asemenea, problema a fost fentata. S-au ales comisiile, dar alegerea vicepresedintilor a fost ocolita. Comisiile au fost alese, deoarece rectificarea bugetara propusa de presedinte nu putea sa fie votata fara a trece prin comisii. Am mai abordat acest subiect si probabil va mai fi nevoie sa se mai scrie despre el.

Ce se întâmpla la Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, de ce acesta nu poate functiona cu toate componentele sale, conform legilor în vigoare? Daca nu le iese combinatia, lui Liviu Rusu si sefului sau, pe linie politica, Ioan Oltean, patru ani de zile Consiliul Judetean va fi schiop? Va functiona fara vicepresedinti?

Dar sa vedem care este situatia prezenta a CJ. Fara doar si poate, prin vointa electoratului presedinte a fost ales democrat-liberalul Liviu Rusu. Functiile de consilieri au fost împartite între mai multe partide – PSD, PNL si PD-L. S-a creat o coalitie, între PSD si PNL, lucru normal într-o democratie, fapt care i-a pus în minoritate pe cei de la PD-L. Era si normal ca vicepresedintii sa provina de la cele doua partide, PSD si PNL, care au facut front comun împotriva PD-L, având mai multi consilieri, deci majoritatea. În fond, asta a a fost vointa electoratului bistritean. "Vox populi, vox dei" – vocea poporului, vocea lui Dumnezeu. De aici lucrurile se complica, se intra în asa-zisa zona gri. Cei de la PD-L si-au spus ca nu se poate ca ei sa aiba presedintele CJ, dar sa nu poata controla votul din legislativul judetean. Si s-au început jocurile murdare. S-a intentionat cumpararea voturilor unor consilieri din PSD si PNL, lucru curat murdar, imoral si ilegal. Actiunea, potrivit codului penal românesc este infractiune. Omul a fost gasit, s-a complotat la ceas de noapte, mai urma sa se livreze banii. Banii trebuiau sa fie încasati dupa, nu înainte. Nu s-a mizat pe regula de la bordel. Cei de la PSD si PNL s-au prins de miscare si ca sa o neutralizeze au recurs la gaselnita cu votul la vedere. În aceasta situatie "tradatorul" de la PSD sau de la PNL nu a mai avut curajul sa voteze conform sumei pe care trebuia sa o primeasca. Când Liviu Rusu a vazut ca situatia îi scapa de sub control, a decis suspendarea sedintei. Cei de la PSD si PNL, majoritari, au continuat-o sub conducerea Doinei Pana si au ales vicepresedintii, pe Marinescu si Bumbu. Lucru perfect legal, dar de aici a început o alta miscare de culise care scapa oricarei întelegeri si logici. Secretarul CJ, un maestru al cunoasterii legii, Redl, dar cu o spinare elastica, din cauze imputabile numai lui, la presiunile lui Liviu Rusu, nu înregistreaza documentele sedintei de alegere a vicepresedintilor. Se ajunge la Prefectura, care se eschiveaza sa dea un raspuns, pe motivul ca nu a primit nimic oficial de la CJ. Toata tarasenia ajunge si la tribunal, iar dupa cum se misca justitia în România, raspunsul poate sosi la calendele grecesti. Cam asta este situatia si nimeni nu stie când se va rezolva. Din toata aceasta situatie se desprinde o concluzie simpla, ca unora li se rupe, vorba lui Becali, de cetateanul simplu din judetul Bistrita-Nasaud. Acesta devine demn de interesul lor doar când i se cere votul. Oare Ioan Oltean si Liviu Rusu nu pricep un lucru, care devine mai mult decât evident, prin mentinerea deliberata a acestei situatii de la CJ ei îsi bat joc de oamenii din judetul Bistrita-Nasaud? Nu se poate ca Dumnezeu sa le fi luat atât de mult mintile, încât sa actioneze ca niste sinucigasi politici. Senzatia care prinde si în opinia publica este ca parca nu vor sa câstige alegerile care bat la usa.

Dar pe lânga aliantele mai mult decât ciudate pe care PD-L le face cu Becali si Vadim Tudor la nivel central, ce se întâmpla la Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud este doar un mizilic. Si care probabil va avea un pret.

ZAHARIA COTOC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.