De-a lungul istoriei, oamenii au fost atrași de jocurile de noroc într-o formă sau alta. Au fost atrași să parieze pe zaruri, cărți de joc și o varietate de activități sportive în speranța de a câștiga bani rapid.

Colosseumul, o structură impresionantă din Roma construită în timpul domniei lui Împăratul Vespasian în  secolul I d.Hr., servește drept exemplu în acest sens. Arena, care avea o capacitate de până la 80.000 de locuri, a fost folosită pentru lupte de gladiatori și spectacole pentru publicul larg. Se spune că membrii celor mai înalte clase sociale au pariat pe gladiatori încă din acele vremuri.

La început, un cazinou era un loc de adunare pentru ca oamenii să se angajeze în diverse activități, inclusiv jocuri de noroc. Apoi lucrurile au progresat până la punctul în care cazinourile au fost punctul focal al tuturor. Potrivit legendei, primul cazinou legal și-a deschis porțile în Baden, Elveția, în 1765.

În România, primul cazinou s-ar fi deschis la Vatra Dornei între anii 1896 și 1898, conform înregistrărilor istorice. A fost mândria Imperiului Austriac, fiind una dintre cele mai impresionante clădiri construite în provincia Bucovina la momentul construirii sale. Sub cupola sa s-au desfășurat diverse evenimente culturale, inclusiv un teatru, o bibliotecă și o sală de concerte, precum și o zonă de jocuri de noroc unde oamenii își puteau juca banii.

La acea vreme, nu toată lumea avea ocazia să viziteze cazinoul din Vatra Dornei. Academicieni bogați, oameni regali cu sânge albastru și turiști bogați s-au înghesuit în oraș pentru a se distra. Chiar și în prezent, cazinourile actuale vă cer să aveți un anumit nivel de statut și comportament, iar ușile lor nu sunt întotdeauna la îndemâna tuturor celor care doresc să intre.

Evoluția jocurilor de noroc a avut ca rezultat un număr tot mai mare de săli în care acesta poate fi practicat, făcându-l mai accesibil publicului larg. Slot machines pot fi găsite acum la orice agenție LOTO sau casă de pariuri sportive din lume.

Cazinouri online precum NetBet jocuri online au apărut datorită progreselor tehnologice și proliferării internetului, iar acum sunt accesibile tuturor celor care au un smartphone și acces la internet. Multă vreme, cazinourile online au fost nereglementate și nu puteau fi controlate fără un cadru legal și o legislație elaborată în această direcție. Cazinourile tradiționale, sălile de pariuri sportive și sălile de jocuri de noroc erau permise să funcționeze și puteau continua să funcționeze în conformitate cu reglementările impuse de autorități încă din epoca comunistă.

În 2013, în acest fel a fost înființat Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Această instituție, aflată sub incidența Ministerului Finanțelor Publice, este responsabilă de autorizarea, gestionarea, controlul și monitorizarea activităților de jocuri de noroc din Regatul Unit.

Printre principalele responsabilități ale ONJN se numără reglementarea și legalizarea jocurilor de noroc tradiționale și online, protejarea utilizatorilor și clienților vulnerabili și implementarea măsurilor de oprire și prevenire a acțiunilor criminale. Frauda, ​​furtul de identitate și spălarea banilor sunt toate exemple în acest sens.

Joacă responsabil

Chiar dacă ONJN a fost înființat în 2013, abia în 2015 au fost observate primele schimbări semnificative în reglementarea jocurilor de noroc în mediul virtual. Drept urmare, România a aprobat funcționarea cazinourilor online pe internet.

Este necesară o licență pentru cei care doresc să dezvolte, să organizeze și să profite de jocurile virtuale. Acesta poate fi obținut de la ONJN după îndeplinirea cerințelor de validare necesare și după achitarea taxei asociate.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc examinează licență cererile și evaluează toți potențialii titulari de licență. Licențele pentru cazinourile online nu vor fi furnizate până când toată legislația aplicabilă și cerințele de reglementare pentru autorizarea unor astfel de unități nu vor fi îndeplinite. Solicitanții trebuie să construiască cazinouri online în mod direct și înțeles, cu faptele afișate la vedere și fără a fi înșelătoare, interpretabile sau ambigue în prezentarea lor.

Cu câteva excepții notabile, majoritatea cazinourilor pe internet și site-urilor de jocuri de noroc online din România sunt operate de companii străine. Indiferent de țara de origine a solicitantului, site-urile de jocuri de noroc din România necesită o licență ONJN pentru a putea funcționa legal în țară.

Odată cu înființarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc și reglementarea cazinourilor online, clienții se pot bucura de practicarea jocurilor de noroc în deplină siguranță, fără teama de fraudă sau alte abateri ilegale din partea lor, cu condiția să se afle pe un site licențiat.

Drept urmare, nu doar fanii jocurilor de noroc și corporațiile care doresc să creeze cazinouri online trebuie să câștige, ci și guvernul României trebuie să câștige în ceea ce privește taxele colectate. Cu toate acestea, trebuie amintit că oricine intenționează să retragă bani din contul jucătorului său și să-i depună într-un cont bancar i se va percepe taxa pe suma retrasă, care va fi reținută în momentul retragerii. Ca urmare a acestei legi și a acestei abordări, utilizatorul nu mai este necesar să depună declarații de impozit pe venit pentru profiturile din jocurile de noroc online. Cazinoul online este responsabil pentru calcularea taxei, reținerea banilor și transferarea acestora în statul corespunzător în numele jucătorului.

Potrivit rapoartelor din acest an, bugetul de stat a primit peste 890 de milioane de lei transferuri de operatori de jocuri de noroc. Ministerul Culturii, Ministerul Educației, Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății primesc fiecare o parte din banii încasați de stat din jocuri de noroc.

Din cele mai vechi timpuri, afacerea cu jocurile de noroc a susținut și, fără îndoială, continuă să alimenteze structurile subterane ale economiei prin injectarea de bani în ele. Cazinourile și jocurile de noroc au fost istoric asociate cu crima organizată, mafia, grupurile clandestine și alte activități ilicite. Cu toate acestea, nu ni se cere să generalizăm. Putem susține că industria jocurilor de noroc este interesantă, fascinantă și chiar frumoasă dacă privim dincolo de preconcepții preconcepute despre aceasta.

Legile privind jocurile de noroc din fiecare țară, zonă și teritoriu sunt distincte, deoarece nu există un sistem uniform de jocuri de noroc la nivel mondial. În același timp, responsabilitatea fiecărei țări este de a reglementa jocurile de noroc și de a preveni activitățile ilicite. Toți luptă în aceeași direcție: împotriva spălării banilor și a fraudei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.