Jean-Claude Juncker a dat cu pumnul în masă, la Ateneul Român, în discursul său: ‘UE nu face compromisuri pentru respectarea statului de drept, a democrației’

166

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat din nou că este un susținător al României ca membru al spațiului Schengen și trebuie ca țara să adere, Uniunea Europeană nefiind completă fără țara noastră.

„Simt că această zi este una de hotar. Deschidem prima președinție română a Consiliului UE. Ne aducem aminte că în 2017 România s-a alăturat familiei europene. În acea zi ne-am adus aminte de un decret care a înclinat istoria Europei, dar istoria și geografia europeană au fost marcate în bine, în Luxembourg, în 2007, în timpul Consiliui European am decis aderarea României. Apărarea valorilor noastre comune, care trebuie respectate mereu fără îndoieli și fără să ne slăbim. UE nu face compromisuri, chiar dacă e vorba de respectarea statului de drept, democrației. Nu există loc de compromisuri. UE nu e completă fără România. Locul natural al României este în Schengen. Am pledat în PE pentru ca România să facă parte din zona Schegen. Rămân fidel acestei chestiuni – România trebuie să facă parte din Spațiul Schegen”, a declarat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Președintele CE a făcut referire și la summitul de la Sibiu.

„Din istoria noastră comună care scrie la Sibiu, vom acord o perspectivă de viitor. La alegerile europene vor fi alese generațiile care vor prelua ștafeta generațiilor care i-au precedat și trebuie să arătăm că o Europă care își protejează cetățeni are ocazia să își respecte toate mijloacele în reprezentare. În cursul acestor luni în care România va fi la Președinția Consiliului UE multe țări vor fi lângă dvs. Astfel vom face ca Președinția Consiliului UE să fie un mare moment”, a mai spus Juncker.

1 COMENTARIU

 1. Sa VA FIE RUSINE !
  1/. Pentru deschiderea festivitatii organizate cu ocazia Comisiei Europene la Bucuresti, FOARTE FRUMOS CA s-a cantat Imnul Romaniei , dar va intreb , de ce nu s-a cantat si Imnul Europei , ptr ca vrem sa facem parte din aceasta UE si noi nu stim sa respectam nici cel mai mic simbol european ?!
  Sa va fie rusine !
  2/. Este foarte bine ca avem o opozitie ferma, care nu-i lasa pe cei de la butoane sa faca abuzuri, dar stau si va intreb, mai ales pe aceasta gasca de neciopliti de hastaguri ( in frunte cu dezmatzatul de Ciolos, care era imbracat de parca atunci a iesit de sub un tomberon sau viaduct …) , care s-au adunat ca bos.chetarii in frig, si au inceput sa urle si sa zbiere ca descreieratii exact cand au venit delegatiile straine din UE la Bucuresti, sa vada aia cat suntem noi un popor de dezbinat si de neguvernabil . Maaa…. Sunteti sau nu betegi la capatzana ?!
  Sa va fie rusine, ca ori ati fost niste pr.osti care v-ati lasat manati din ” spate “ ca vaca … de cineva anume, ori nu sunteti normali la capatzana daca ati facut-o intentionat !
  Maaa… tocmai acolo si atunci trebuia sa faceti asta ? Ce credeti ca acuma gata, vin “aia “ , dau jos guvernul actual si va pun pe voi la butoane ? Maaaa… neme.rnicilor, habar n-aveti voi ce deservicii faceti Romaniei prin astfel de manifestari nar.oade !!! ( … Stati linistiti , ca nu sunt din gasca PSD-ALDE , dar ma uit la voi si constat cata prostie si narozie exista in voi ) .
  3/. Este foarte bine ca domnul presedinte Johannis doreste sa faca “Romania lucrului bine facut “… dar cosntat cu amaraciune ca :
  – Prin atitudinea domniei sale, NU ESTE PRESEDINTELE TUTUROR ROMANILOR ci doar al celor din opozitie , pe moment ce declarativ, pe fata a spus la TV … ca “ uzeaza de toate mijloacele posibile ,prin care sa blocheze, sa franeze si sa intarzie luarea unor decizii importante la solicitarile oficiale ale celor din actuala guvernare, astfel incat sa “bage batzul “ cu orice pretz prin gardul PSD-ALDE ca sa-i haraie si sa-i franeze in punerea in executare al Programului de guvernare pe care il au in aceasta legislatura ;
  – Pe fata a declarat ca doreste “Guvernul domniei sale “si nicidecum pe cel al celor care au castigat legal alegerile , uitand ca de fapt este presedinte intretii natiuni totusi si nu doar al celor care l-au lansat la putere ;
  – Cu orice pretz, prin toate actiunile pe care le intreprinde la adresa Guvernului roman, profita de aceasta Comisie Europeana la Bucuresti, sare la gatul lor si spera sa nu fie suspendat din functie , creznad ca acuma aceasta Comisie a venit la Bucuresti si-i vor pune la putere pe cei din opozitie .
  La fel, doresc sa-l intreb pe domnul presedinte ce inseamna aceasta atitudine belicoasa si de ce nu arata ca suntem cu adevarat o tzara care nu vom fi o “ problema “ petru UE ?!
  4/. Vreau sa-l intreb pe domnul Dragnea, ce a insemnat atitudinea dumnealui prin lipsa de la unul dintre cele mai importante evenimente pentru Romania ? Una era daca-l calca “ vaca, trenul, masina… sau avionul “” si era imobilizat la pat sau in vre-un spital… si alta este cand se proecupa mai mult de interesele proprii decat de cele ale Romaniei, ca este totusi al 3-lea om in stat si nu “ Iordache “ reprezinta camera deputatilor !
  Domnule, pana acuma n-am crezut ca cei din opozitie urla si zbiara in strada “pe bune “ la adresa dumitale, dar mi-am schimbat total parerea si incep sa le drau dreptate .
  Sa-ti fie rusine stimate domn , pentru atitudinea dumitale “ na.roada “!

  INCA UN AMANUNT : nu cred ca interlocutiunea domnului JUNKER a fost un fel de „pumn in masa „adresat Romaniei, sau mai ales celor aflati la guvernare , ci mai degraba a intarit ragula ca indiferent in ce tzara se va afla presedentia Consiliului European, deci chiar daca este acuma in Romania, va fi acelasi lucru si nu vor da rabat la regulile UE ! Eu as zice sa nu interpretam eronat si in sens negativ alocutiunea domniei sale foarte bine frmulata …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here