ISU BN: Nu s-au înregistrat situaţii de urgenţă în Bistriţa-Năsăud, în urma ninsorilor puternice! Drumurile sunt deschise circulaţiei / Recomandări

127

Până la această oră, nu au fost situații de urgență provocate de căderile masive de zăpadă. Toate utilajele disponibile sunt pe teren, încă de pe timpul nopții, și acționează pentru curățirea căilor rutiere și împrăștierea zăpezii de pe drumurile naționale și județene. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud, prin Dispeceratul Integrat ISU – SAJ Județean, monitorizează situația din teritoriu, iar polițiștii rutieri monitorizează traficul rutier și efectuează verificări la autovehicule cu privire la echiparea pentru iarnă, informează ISU BN într-un comunicat.

 

În acest moment, toate drumurile naționale și județene sunt deschise circulației, se circulă în condiții de iarnă, iar pentru a evita evenimentele nedorite, polițiștii fac următoarele recomandări participanţilor la trafic:

– să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

– pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă. Găsiţi informaţii utile accesând link-ul: http://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic;

– să adapteze viteza de circulație a vehiculului la condițiile meteo-rutiere şi să păstreze o distanţă corespunzătoare față de vehiculele care circulă în față;

– să respecte dispoziţiile date de poliţiştii rutieri în trafic, care sunt obligatorii!;

– să verifice dotarea corespunzătoare a sistemelor care concură la siguranța rutieră în sezonul rece, precum şi curățarea vehiculelor de zăpadă și gheață.

 

De asemenea, atragem atenţia asupra obligativităţii ca autovehiculele, având masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, să fie dotate cu anvelope de iarnă şi lanţuri antiderapante montate pe roţi, ori cu alte dispozitive antiderapante omologate, în situaţia în care acestea se deplasează pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei„, precizează sursa citată.

În această perioadă este  suplimentat numărul echipajelor de poliție rutieră care acționează în permanență pe drumurile din județ, în zonele sensibile, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și verificarea tronsoanelor de drum.

Serviciul Rutier recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă deosebit de prudent, cu viteza adaptată continuu particularităţilor meteo, de drum şi trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here