Jocul de poker există de secole întregi, însă popularitatea sa a crescut, la nivel mondial, abia în jurul anilor 2000, odată cu apariția cazinourilor online și a premiilor enorme de tip magic jackpot casino. Acesta a fost momentul în care platformele sportive precum ESPN și-au extins oferta și au început să transmită World Series of Poker sau WSOP. Aceste evenimente au ajutat turneul să devină ceea ce este în zilele noastre. Primul eveniment a avut loc în 2003, când a apărut pe prima pagină a ziarelor un bărbat pe nume Chris Moneymaker, care a câștigat evenimentul principal al turneului. De altfel, Chris Moneymaker a fost prima persoană care a câștigat turneul la poker online. Deși pokerul nu era ceva de care publicul larg era conștient, evenimentul are o istorie uriașă.

Istoria turneului WSOP Texas Hold’em

World Series of Poker este un turneu care a început cu mult timp în urmă, mai exact în anii 1970. În anul 1970, o vedetă a jocurilor de noroc, Benny Binion, care era celebru și în cazinourile din Las Vegas, i-a invitat pe unii dintre cei mai buni jucători de poker din SUA să participe la turneul de Texas Hold’em.

Primul turneu de Texas Hold’em din cadrul WSOP a inclus jocuri precum Deuce to 7 Lowball Draw, 5-Card Stud, 7-Card Stud și eternul Texas Hold’em. Mai mult, Texas Hold’em a fost ales ca format pentru evenimentele principale ale turneului în 1971.

Câștigătorul turneului din 1970 a fost un bărbat pe nume Johnny Moss, care a primit ca premiu o cupă de argint. Benny Binion a visat să organizeze un turneu de poker cu cei mai buni jucători de poker din lume, iar turneul WSOP Texas Hold’em a contribuit la realizarea visului său.

World Series of Poker și Texas Hold’em

No-limit Texas Hold’em este formatul folosit pentru Main Event încă din 1972, când buy-in-ul era de 10.000 de dolari. Turneul din 1971 a avut un buy-in de doar 5.000 de dolari. Câștigătorii turneului WSOP primesc, de asemenea, o brățară de aur și, odată cu aceasta, un premiu uriaș în bani. Johnny Moss a devenit și el câștigătorul turneului din 1971 și a obținut un premiu în bani de 30.000 de dolari. Thomas Preston a câștigat turneul din 1972, când buy-in-urile erau mai mari decât în mod normal, și a obținut un premiu în bani de 80.000 de dolari.

Fiecare câștigător al WSOP primește titlul neoficial de „campion mondial”. De-a lungul anilor au existat mai multe controverse care au afirmat că jocul de Texas Hold’em fără limită nu ar trebui să fie cel care decide cel mai bun jucător de poker, însă formatul a rămas același pentru WSOP.

În anul 2002, WSOP a decis să marcheze aceste preocupări prin organizarea unui turneu H.O.R.S.E Texas Hold’em cu un buy-in de 2.000 de dolari. Un bărbat pe nume John Hennigan a câștigat turneul din acel an și a obținut un premiu în bani de peste 117.000 de dolari.

Deși jocurile existau de ceva vreme, ESPN a început să le acopere în 2003, iar acest lucru a făcut ca pokerul să devină extrem de popular.

Puncte reper în istorie World Series of Poker  

În anul 2022 World Series of Poker a împlinit depășit 50 de ani de existență. Cu toate acestea, au existat doar câțiva jucători care au câștigat 3 evenimente principale în acești 50 de ani.

Johnny Moss a fost unul dintre jucătorii care au câștigat cele mai multe evenimente principale în 1970, 1971 și 1974.

Stu Ungar a câștigat evenimentele principale în anii 1980, 1981 și 1997. El a fost considerat unul dintre cei mai mari jucători de poker din istoria turneului.

Jesse Alto este un jucător care a ajuns de 7 ori în finala evenimentului principal în cariera sa. El a stabilit recordul pentru cele mai multe apariții în finală din istoria WSOP.

Jesse Alto nu a câștigat niciodată titlul principal al World Series of Poker. Acesta a câștigat doar o dată titlul de vicecampion.

Berry Johnston, un jucător veteran, deține titlul de cel mai mare număr de clasări pe bani din istoria WSOP. El a terminat ‘in the money de peste 10 ori în întreaga sa carieră.

Koray Aldemir este al treilea jucător german care a câștigat un eveniment principal la WSOP cu un premiu în bani de 8.000.000 de dolari.

Concluzie

Popularitatea World Series of Poker nu a făcut decât să crească de-a lungul anilor, odată cu numărul de crescut de participanți la turneu. Ce rezervă viitorul? Cu siguranță WSOP va rămâne mult timp un punct de reper în istoria mondială a pokerului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.