Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud (ISJ BN) va primi anul acesta de la Guvern un milion de euro pe credite de angajament.

Suma nu va fi însă suficientă pentru a acoperi datoriile, de peste 9 milioane de lei (peste două milioane de euro), pe care ISJ BN le are către firmele prestatoare ale lucrărilor de reabilitare sau renovare a şcolilor din judeţul Bistriţa-Năsăud.

 

 

Luni, ISJ BN a fost fost înştiinţat că anul acesta vor fi viraţi un milion de euro pe credite de angajament. 90% din sumă va fi virată în primul semestru al acestui an, urmând ca în semestrul II să fie viraţi restul de yece procente.

Potrivit inspectorului general şcolar al ISJ BN, prof. Vasile Marc, cei un milion de euro nu sunt suficienţi pentru a acoperi datoria pe care ISJ BN o are către firmele prestatoare de lucrări de reabilitare a şcolilor din judeţ. "Se plătesc doar o parte din datorii. Eu sper însă, să mai primim şi alţi bani ", a declarat pentru Gazeta de Bistriţa, Vasile Marc.

În acest moment, în judeţul Bistriţa-Năsăud sunt 95 de instituţii de învăţământ aflate în proces de reabilitare sau renovare.

Potrivit declaraţiei inspectorului general şcolar în cadrul unei şedinţe de Colegiu Prefectural de la sfârşitul lunii ianuarie, valoarea lucrărilor de reabilitare a şcolilor din judeţ se cifrează la circa 70.000.000 de lei, din care au fost plătite firmelor prestatoare doar 2.400.000 de lei.

 

Liana Mureşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.