Iran devine ultima țară care dă acordul vaccinului produs la Moscova.

Cu o populație de peste 82, de milioane de locuitori și aproape 1,4 milioane de cazuri de infecție cu Sars-Cov-2, republica islamică se înscrie pe lista statelor care vor să folosească vaccinul rusesc. Pe lângă import, iranienii doresc să înceapă și producția vaccinului.

Mai multe state cum ar fi Pakistan sau India au urgentat măsurile aprobatorii pentru folosirea vaccinului. Din Uniunea Europeană, Ungaria este singura țară care a dat acordul pentru folosirea internă a acestuia. Rușii au de pus o cerere de aprobare la nivelul comunității, Agenția Europeană a Medicamentului urmând să ia o decizie pe viitor.

Conform site-ului oficial, o doză din vaccin consta sub 10 dolari și poate fi stocat la temperaturi cuprinse între +2 și +8 grade Celsius. Potrivit aceleași surse, au fost solicitate peste 1,2 miliarde de doze până în prezent de la peste 50 de state. Vaccinul este produs și distribuit cu ajutorul partenerilor din China, India, Coreea de Sud. În prezent, sunt peste 200 de tipuri de vaccin împotriva coronavirusului în dezvoltare dar Sputnik V este primul aprobat, a mai precizat sursa.

Citește și: Azi ajung 92.430 de doze de vaccin pe aeroportul din Cluj, Otopeni și Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here