Într-o declarație politică susținută astăzi în Parlament, deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a anunțat că va propune un proiect de lege care să corecteze neajunsurile din actul normativ după care se face calculul pensiilor primarilor.

 

Știm cu toții că există o nedreptate în legea după care se calculează astăzi pensiile primarilor. Săptămâna viitoare voi propune o lege colegilor din Parlament, o lege care să corecteze această nedreptate. O lege care să le dea primarilor pensia pe care o merită, luând în calcul contribuția din actualul mandat și, dacă e cazul, contribuția din mandatele precedente. Primarii merită pensii decente și de bun simț pentru munca depusă, și nu e nimic special în acest lucru„, a declarat de la tribuna Camerei Deputaților, Ionuț Simionca.

În opinia acestuia, „primarii trebuie să primească pensii după contributivitate, deci după merit, ca tot românul„.

Nu merită să fie umiliți  cu pensii speciale, prin încadrarea lor în rândul categoriilor privilegiate, așa cum se întâmpla în cadrul Codului Administrativ„, a mai adăugat deputatul PMP de Bistrița-Năsăud.

Inițiativa lui Ionuț Simionca vine după ce visul primarilor de a primi pensii speciale s-a năruit.

Am tot respectul pentru primari, și tocmai de aceea sunt unul dintre cei care au salutat decizia de ieri a Curții Constituționale conform căreia Codul administrativ, care instituia pensii speciale pentru primari, a fost declarat neconstituțional. Mai mult, mă număr printre puținii parlamentarii din opoziție care au sesizat CCR pe această temă. Considerăm că această decizie este o primă bătălie câștigată de PMP în demersul de desființare a pensiilor speciale din România. Primarii merită pensii decente, normale pentru munca depusă în comunitate, și nu e nimic special în a primi o pensie pentru munca depusă„, a mai spus parlamentarul PMP.

2 COMENTARII

  1. Pai acuma cum este domnule Simionca ? Partidul Dvs cand este impotriva salariilor si pensiilor speciale, cand doriti sa le ” ajustati ” pentru primari…

  2. O… stati ca m-am prins ( ceva mai greu ca asa-s io mai pro.sta.lau… ) dar… m-am prins .
    Pai va intereseaza in mod direct salariile si pensiile primarilor, sperand ca asa… vor trece in ” barca Dvs de partid ” … si prin ei… cei care-i sustin… Ooooooooo… nu va mai strofocati domnul Simionca, ptr ca oamenii niciodata nu au ales pe cineva de primar dupa ” culoarea partidului ” … ci dupa calitatea lui de bun gospodar al ” satului ” si ala-i cel mai destept primar, care stie cum sa se „catzere ” in barca ce pluteste mai bine , indiferent ce ” scrie ” pe laterala ori spatele ei .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here