Ionuţ Simionca propune eliminarea taxei de acces la drumurile naţionale şi europene

75

Preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, deputatul Ionuţ Simionca, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a depus o iniţiativă legislativă pentru modificarea şi completarea art. 47 din Ordonanţa Guvernului nr. 43/ 1997 cu privire la regimul drumurilor. Propunerea legislativă elimină obligația legală de a plăti administratorului pentru căile de acces în zona drumului.

 

„Este o propunere legislativă care se direcţionează nu doar cetăţenilor judeţului, ci tuturor românilor. Acest nou proiect legislativ îl voi depune împreună cu un coleg deputat din Buzău. (…) Am văzut că oamenii trebuie să plătească o taxă de acces la drumurile europene, naționale. În Bistrița-Năsăud este 51,12 lei/mp/an accesul la un drum național. Taxele acestea nu sunt normale, nu vreau ca oamenii să aibă astfel de biruri. Inițiativa legislativă prevede anularea acestei taxe, va fi o lege în avantajul cetățenilor. Am discutat cu colegii parlamentari, există susținere de la toate partidele politice și cu siguranță legea va trece. Este o lege utilă, bună, de care cetățenii au nevoie”, a declarat preşedintele PMP, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit declaraţiei alesului bistriţean, această propunere vine în sprijinul unor instituții publice, dar și al întreprinzătorilor, care sunt ușurați, astfel, de o taxă aiuritoare.

Deputatul Simionca a mai precizat: „Eu ca parlamentar nu pot să fac altceva decât legi care să îi ajute pe cetăţeni să aibă o viaţă mai uşoară sau cel puţin să nu cheltuiască atâţia bani pe lucruri inutile”.

 

1 COMENTARIU

 1. Doooomnule, nu numai taxa de acces la drumurile nationale sau europene, ci absolut toate taxele de la parcarile de pe strazile si drumurile publice , de peste tot , sa fie desfiintzate , ca deja parca a inebunit lumea . ( Nu ma refer la cele dinafara drumurilor special constituite , amenajate si administrate ) .
  Desi platim impozit dupa detinerea si folosirea mijloacelor de transport , peste tot, toate primariile au instituit taxe peste taxe, de-ti vine sa te duci sa le dai in cap la toti, ca nu mai poti pune masina nicaieri fara bani, nu mai poti circula cu ea nicaieri, nu mai poti s-o scoti din garaj sau din curte, ori sa te pui in miscare cu ea, fara sa PLATESTI TAXE PESTE TAXE . Cred ca a inebunit lumea si oamenii nostri stau si tac ca momalaii si accepta „pumnul in gura ” al tuturor acestor administratii abuzive , atat de stanga cat si de dreapta, egal , ca toti fac la fel .
  Mariti domnilor impozitele cat credeti Dvs daca n-aveti bani , dar terminati odata cu aceste masuri abuzive si lasati-ne dr.acului sa ne bucuram de buna folosintza al tuturor mijloacelor de transport si nu ne mai hartuiti , nu ne mai sicanati zi de zi, peste tot ! Cum opresti masina si te dai jos, cum ” samsarii”-s pe tine sa-ti bloceze rotile ori sa-ti ridice masina , ori sa-ti dea amenda … si efectiv nicaieri nu mai poti opri, stationa ori parca fara bani peste bani .
  Mai nou, indealungul bulevardului Republici si al tuturor arterelor principale de circulatie, s-au pus „table cu taxa de parcare obligatorie” peste tot … si culmea , ca nu sunt chioscaturi si nici automate sa-ti iei bilet de parcare si te forteaza sa platesti prin telefon… care merge si nu merge si risti sa iei amenzi peste amenzi ( alta manareala si smecherie in cooperare cu firmele de telefonie ) .
  Este lege recent instituita si insasi aceste masuri constituie niste ” mijloace de hartuire sociala ” al detinatorilor de mijloacede transport . De ce nu sunt luati primarii la ” bani marunti ” … ptr aceste masuri abuzive ? Acuma, sta intreg Bulevardul republicii ” gol „… si desi exista alveole ptr parcare, toata lumea s-a retras si se inghesuie peste bordurile si spatiile dintre blocurile de locuinte .
  Doooomnule primar , chiar ” A INEBUNIT LUPU ” ???!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here