Ionuţ Simionca (PMP): Primarii nu trebuie să aibă drepturi speciale faţă de ceilalţi cetăţeni

71

Preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în perioada următoare Consiliul Executiv Naţional PMP a decis să depună un proiect de lege împotriva pensiilor speciale, pe care partidul său le doreşte eliminate, deoarece că le consideră un furt din banul public. 

 

Potrivit declaraţiei deputatului Ionuţ Simionca,  primarii sunt cetățeni ca oricare alții și nu există niciun motiv pentru a fi tratați preferențial. Pensiile pe care vor fi îndreptățiți să le primească la vârsta la care se pensionează toți românii, trebuie calculate în funcție de contributivitate.

„Domnii primari nu trebuie să se simtă jigniţi sau ofensaţi. Ei merită pensii pentru ceea ce muncesc. Dar nu pensii speciale. Nu poate nimeni să-i compromită pe primari şi să-i facă oarecum datori pentru că le face o favoare. Nu le face nicio favoare dacă primesc o pensie de drept. Dar pensiile trebuie date sau trebuie calculate pe parte de contributivitate”, a declarat parlamentarul bistriţean.

În ceea ce priveşte proiectul de lege împotriva pensiilor speciale, iniţiat de PMP, Ionuţ Simionca a precizat:

„Această propunere legislativă la care noi lucrăm va fi pentru a regla această problemă şi, într-adevăr, pentru a primi această pensie de drept şi meritată. Oamenii muncesc, dar este o anomalie, o disfuncţionalitate în sistem. Dar nu este nimic special în a primi o pensie pentru care ai muncit şi nu poţi să fii compromis. (…) În acelaşi timp, nu cred că viceprimarii sau vicepreşedinţii de consilii judeţene merită pensii speciale. Dacă s-ar fi calculat în actuala configuraţie, 58.000 de cetăţeni din România trebuiau să se încadreze în aceste pensii speciale, din 1989 până azi. Eu şi colegii mei din PMP lucrăm la o propunere legislativă prin care să reparăm această problemă, dar nu puteam să ne întoarcem cu spatele sau ne facem că nu vedem probleme pe care le-a adus acest Cod administrativ.”

Deputatul bistriţean a mai adăugat că se va folosi același raționament pentru toți, inclusiv pentru parlamentari. Acesta a precizat că este nedrept pentru toți pensionarii să existe pensii speciale şi că în afară de veterani, nimeni nu trebuie să aibă drepturi speciale.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here