Într-o interpelare adresată ministrului Sănătății, Sorina Pintea, deputatul PMP Ionuț Simionca i-a cerut acesteia să îi comunice stadiul implementării programului-pilot finanțat de Banca Mondială privind achiziția unui număr de 100 de ambulanțe, inclusiv pentru județul Bistrița-Năsăud.

 

În vederea suplimentării creditelor bugetare pentru asigurarea transportului în condiții optime a pacienților din comune la unitățile medicale și luând în considerare răspândirea geografică a localităților și densitatea populației, în calitate de deputat de Bistrița-Năsăud am depus amendamente la dezbaterea bugetului pe anul 2018, care urmau să conducă la dotarea fiecărei comune cu câte o ambulanță”, a explicat parlamentarul PMP.

În cadrul dezbaterilor bugetare, fostul ministru al sănătății, domnul Florian Dorel Bodog  a confirmat că programul de ambulanţe care vizează dotarea cu ambulanţe pentru serviciile judeţene de ambulanţă este gestionat de Ministerul Afacerilor Interne, în programul de guvernare fiind într-adevăr prevăzute 3.000 de ambulanţe, o ambulanţă pentru fiecare unitate administrativ-teritorială. Totodată, fostul ministru al sănătății a promis pentru început achiziţia unui număr de 100 de ambulanţe în cadrul unui program-pilot, finanţat de Banca Mondială, care urmau să ajungă și în Bistrița-Năsăud”, a mai adăugat acesta.

Concret,Simionca a solicitat date despre repartiția acestor ambulanțe pe județe și pe tip de ambulanță.

Demersul deputatului Ionuț Simionca vine în contextul unor mari frământări existente în domeniul sănătății, culminând cu greva de avertisment a angajaților din sănătate pe tema aplicării legii salarizării unice. În aceelași timp, astăzi se dezbate în Camera Deputaților o moțiune simplă pe sănătate intitulată ”PSDragnea duce sănătatea în moarte clinică”.

1 COMENTARIU

  1. Domnul Simionca, sa fie dupa mine, v-as numi de catre acest Guvern, in calitate de ministru al sanatatii , ( cum a facut domnul Basescu cu numirea , din opozitie , de sef al guvernului pe domnul Ponta … si v-as spune cum le-au spus domnul Johannis celor de la PSD… ” ati iesit invingatori la alegeri”… no acuma ” n-aveti decat sa guvernati „… ) !
    Imi place ca sunteti foarte „impungos”… si as vrea sa vad aceasta „buriceala ” in calitatea pe care dati cu bota-n ea ! As vrea sa vad un „agricultor sau zootehnist ” cum conduce ” sanatatea ” publica !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here