Ionuț Simionca: Mersul cu trenul în România, ca și participarea EXATLON. Ministrul Cuc trebuie să demisioneze

74

Deputatul Ionuț Simionca îi cere ministrului Transporturilor, Răzavan Cuc, să demisioneze, după ce vineri seara a mai deraiat un tren în Bistrița-Năsăud, de data aceasta în localitatea Coșbuc. Parlamentarul bistrițean susține că „mersul cu trenul în România este ca și participarea la concursul EXATLON”.

Ionuț Simionca spune că CFR Călători îi supune la teste pe călători. 

„După ce trei trenuri au deraiat într-o singură săptămână, e clar că CFR călători îi supune pe pasageri la probe ce le pun la încercare pregătirea fizică, viteza de reacție și rezistența psihică”, explică  acesta, cu referire la faptul că trenul regio Sighetu Marmaţiei – Bucureşti Nord a sărit de pe șine aseară în localitatea Coşbuc din judeţul Bistriţa-Năsăud, chiar la trecerea la nivel cu DN 17C, care leagă Maramureşul de Bistriţa.

În opinia parlamentarului PMP de Bistrița-Năsăud, „incompetența actualilor guvernanți în modernizarea și întreținerea infrastructurii CFR pune în pericol viața celor care călătoresc cu trenul„.

Ionuț Simionca arată că „avem peste 1.000 km restrictionați și sunt puncte unde trenurile trebuie să încetinească chiar și până la 5 km/h ca să nu deraieze. În plus, 75% din șine, 65% din poduri și 50% din terasamente au durata de viață expirată și au nevoie urgentă de reparații capitale„.

Guvernul PSD-ALDE a devenit o adevărată amenințare la adresa securității fizice a românilor. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, nu a reușit nici să îl trezească, nici să îl demită pe Leon Bărbulescu, directorul CFR Călători, acum o săptămână, când două trenuri cu călători au sărit de pe șine la Arad și Brașov, astfel că inevitabilul s-a produs: a deraiat încă un tren cu pasageri în Bistrița-Năsăud. Se impune demisia ministrului Cuc, astfel încât să nu ajungem să vorbim de pierderi de vieți omenești în transportul de persoane pe căile ferate din România„, a concluzionat deputatul Ionuț Simionca, vicepreședinte PMP.

1 COMENTARIU

  1. Donule draga, nu ministrul este vinovatul ci absolut toate guvernarile de dupa Revolutie incoace, ca nu au investit nimic in aceasta cale de comunicatie si caile ferate sunt facute ori de fostul Regimul maghiar… ori de Regimul Stalinist, de dupa Razboi… De atunci , nimeni n-a mai ridicat nici un deget…
    Tin minte, cand eram copil ca mergeam cu parintii la Mare in concediu , cu trenul… si in toate garile erau flori peste tot, ordine si curatenie… o frumusete… si seful garii cu impegatii ieseau si salutau trenurile ca la armata… trenurile erau curate si iarna nu mureai de frig in ele… iar astazi este ” jalea de pe lume ” in aceste domenii… Prin gari iti este efectiv lehamite sa te uiti si dealungul caii ferate, numai gropi de gunoaie arunmcate de moc.ico.sii nostrii de romani … fara nici o treaba … si fara sa vada nimeni … ” nimic ” !
    Toate zonele turistice si ” portile de intrare in Romania ” atat aeriene, cat si navale , rutiere ori cai ferate… sunt pline de gunoaie aruncate vraiste peste tot !
    ASTA-I ROMANIA MEA DE ASTAZI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here