Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, salută instalarea barierelor la nivelul trecerii cu calea ferată de la Viișoara și consideră că punerea acestora în funcțiune va contribui la salvarea de vieți omenești. Barierele, aflate în perioada de probe, vor fi puse oficial în funcțiune săptămâna aceasta, pe 4 octombrie.

Ionuț Simionca se declară mulțumit pentru faptul că legea inițiată de el este pusă în aplicare, mai ales că la trecerea la nivel cu calea ferată din cartierul bistrițean Viișoara un număr însemnat de persoane și-au pierdut viața în urma accidentelor feroviare.

M-am bucurat să văd că, după doi ani de muncă în Parlament, am reușit instalarea barierei la nivel cu calea ferată la Viișoara, într-un loc în care s-au pierdut vieți omenești nevinovate. Iată că legea mea, care prevede instalarea de bariere și semnale luminoase pe drumurile principale, va aduce un plus de siguranță celor aflați în trafic și va contribui la salvarea de vieți omenești. În memoria celor care și-au pierdut viața în accidentele cumplite de la Viișoara, m-am simțit dator să promovez un act normativ care să ne asigure că asemenea tragedii nu se vor mai întâmpla”, a declarat parlamentarul bistrițean.

Deputatul Simionca este unic inițiator al Legii nr. 154 din 26 iunie 2018, care impune Ministerului Transporturilor obligativitatea efectuării unor lucrări pentru creșterea siguranței traficului rutier și feroviar. Conform actului normativ, de la 1 ianuarie 2019 a devenit obligatoriu pentru administratorii căilor ferate să asigure vizibilitatea trecerilor la același nivel cu calea ferată prin curățarea vegetației pe o rază de 150 de metri, iar până la 1 ianuarie 2020 toate aceste treceri care prezintă un grad ridicat de risc de producere a accidentelor rutiere trebuie să fie prevăzute cu bariere sau semibariere.

După finalizarea, în Bistrița, a barierei de la Viișoara, urmează cea de pe strada Lucian Blaga. Este obligatoriu însă ca proiectul să meargă mai departe. În localitățile Livezile și Prundul Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud, unde aceste bariere trebuie obligatoriu instalate”, a mai spus Ionuț Simionca, deputat PMP de Bistrița-Năsăud.

1 COMENTARIU

  1. Stimate domn, eu stiu pe cineva care a lucrat la Politia Rutiera si care a facut demersurile necesare modernizarii traficului rutier in judetz … si toate propunerile si sustinerile sale, au fost puse in aplicare ABIA dupa 20 de ani de la Revolutie , dupa ce acesta s-a pensionat ” de cand lumea ” … !
    Pai n-ati inteles care este sensul juridic a notiunii ” DEINDATA ” … , nici chiar acuma cand domnul Gica Contra de Romania l-a aratat romanilor de atata vreme ? Fiti multumiti ca ati reusit totusi sa ” apucati ” sa vedeti totusi realizat ceva… si care este deosebit de ultil . Propunerea Dvs a fost formulata inca cu 20 de ani dinaintea ” Loviturii de stat ” din 1989… dar efectiv i-au durut ” invers ” pe toti , mai ales pe CFR-isti …in sarcina carora cade, dupa legea si ordinele lor de ra.hat … in acest domeniu .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here