„Dacă acum patru ani, la intrarea în Clubul Colectiv ar fi scris cu litere roșii «Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu», poate că astăzi numărul victimelor nu ar fi fost atât de mare. Sau, cine știe, nu ar fi fost deloc victime”, a scris deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Ionuț Simionca spune că cei 27 de tineri care au murit în urmă cu patru ani în incendiul de la Colectiv, au plătit cu viața din cauza sistemului corupt din România.

Acum patru ani, 27 de tineri au murit cu zile în tragedia de la Colectiv din cauza unui sistem care nu a funcționat și care nici astăzi nu funcționează, care este corupt și care nu se adaptează realității zilelor noastre. În timp, numărul victimelor a crescut la 65, arătând noi și noi probleme cu care se confruntă sistemul nostru medical„, a scris deputatul bistrițean.

În ceea ce privește ancheta derulată de procurori cu privire la tragedia de la Colectiv, în opinia lui Ionuț Simionca aceasta înaintează foarte greu. 
Ca cetățean, am fost si eu supărat pe încetineala cu care înaintează ancheta. Este limpede pentru toată lumea că avem de-a face cu o anchetă foarte grea și care are multe ramificații, dar sunt prea mulți ani de când așteptăm răspunsuri„, a scris deputatul PMP.

Ca parlamentar, am promovat un proiect legislativ care, de la începutul anului trecut, a devenit “Legea Colectiv”, o lege care poate să salveze viețile oamenilor. Aceștia vor fi înștiințați asupra riscului de incendiu în spațiile publice și vor putea să hotărască singuri dacă își asumă sau nu acest risc„, a conchis Simionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here