Ionuț Simionca: Blatul PSD-UDMR face victime în administrația publică din România! Maghiara, cea de a doua limbă oficială în România

191

Deputatul bistrițean Ionuț Simionca (PMP) susține că a votat împotriva Codului administrativ. În opinia acestuia, acest Cod administrativ este act antiromânesc, prin intermediul căruia limba maghiară devine cea de a doua limbă oficială a României. 

 

„Pentru a-și asigura majoritatea parlamentară, PSD a cedat nepermis de mult cerințelor UDMR, transformând Codul administrativ într-un act antiromânesc, care transformă limba maghiară în cea de-a doua limbă oficială a României.

simionca

 

Mai precis, în localitățile în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 20%, toate instituțiile publice au obligația să folosească, în raporturile cu aceștia, folosirea limbii minorităţii naţionale respective.

Deci, toate aceste instituții vor fi controlate de minorități. Am votat împotriva acestei legi și consider că este nepermis ca actuala putere să promoveze, în Anul Centenar, acte care lezează suveranitatea Românie”, a scris Ionuț Simionca pe Facebook.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here