Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi, 29 septembrie, legea care prevede majorarea cunatumului indemnizației de șomaj acordată persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puțin un an.

„Cuantumul indemnizaţiei de şomaj este o sumă acordată lunar şi în mod diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, şi este egal cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an”, se arată în actul normativ.

În legea în vigoare, cuantumul acestei indemnizaţii este 75% din valoarea indicatorului social de referinţă. Indicatorul social de referință este valoarea după care se calculează prestațiile sociale, de la venitul minim garantat la alocația pentru copii.

Acesta este actualizat anual cu rata inflației. Pentru 2022, indicatorul social de referință este de 525,5 lei. Tot joi, şeful statului a promulgat legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 164/2020 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, scrie Digi24.ro.

Citește și: Două SRL-uri din BN, sancționate cu câte 10.000 lei de polițiștii de la Imigrări

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.