Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc a anunțat că circulația rutieră în zona pasajului Decebal va fi redeschisă până la finalul acestui an. Tot până la 31 decembrie municipalitatea va finaliza și alte mari proiecte.

Pentru redeschiderea circulației din zona Decebal, edilul bistrițean a purtat o serie de discuții cu executantul lucrărilor, astfel încât s-a decis să se lucreze inclusiv în zilele de sâmbătă.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu MIS Grup, am agreat că se va lucra la pasajul subteran din Decebal și sâmbăta, în așa fel încât lucrările să avanseze într-un ritm cât mai bun și, dacă ne permite vremea, să închidem toate etapele tehnologice necesare redeschiderii traficului rutier în Decebal.

După turnarea a încă 200 de piloni suplimentari, ca urmare a rezultatului unei expertize laborioase, care a necesitat și foarte mult timp pentru că în Transilvania avem un singur expert de acest gen. Suntem în faza în care aducem terenul la cotă, turnăm o membrană bentonitică, o hidroizolație, după care urmează realizarea radierului, pozarea grinzilor, turnarea plăcii, stratul de asfalt și redeschidem circulația”, a declarat Ioan Turc, luni, într-o conferință de presă.

Până la final de an vor fi finalizate și alte mari proiecte de mobilitate urbană.

„În această perioadă se lucrează intens pentru finalizarea proiectelor mar. Și mă refer la Linia Verde, Axa Năsăudului-Gării și la pistele pentru cicliști. Am luat pulsul bistrițenilor, iar oamenii sunt foarte mulțumiți de noile trotuare (…), atât din punct de vedere al aspectului, cât și din punct de vedere al comodității. Urmează să extragem stâlpii vechi, să îngropăm pădurea de cabluri, să operaționalizăm stațiile de autobuz care sunt deja amplasate, dar care mai necesită lucrări. Sistemul de gestiune a traficului va fi de asemenea operaționalizat, autobuzele electrice pe care lea-am achiziționat au fost predate operatorului de transport și vor fi puse în mișcare. Urmează să mai achiziționăm încă 20 de autobuze electrice ci care vom face legătura între Livezile -Bistrița și Șieu-Măgheruș. Vom reface spațiile verzi și multe alte lucrări conexe.

Toate aceste mari lucrări vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, urmând ca o serie de retușuri să le facem la începutul anului viitor”, a mai precizat Ioan Turc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.