bty

Ioan Turc, președintele PNL Bistrița-Năsăud, l-a criticat dur, miercuri, pe președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, după ce acesta a făcut o serie de declarații pe tema alocărilor bugetare de la Guvern pentru cheltuielile sociale. Potrivit liderului liberal bistrițean, Radu Moldovan este în campanie electorală și, mimând o profundă îngrijorare pentru cheltuielile sociale, îi instigă pe angajații DGASPC să iasă în stradă.  

După ce Radu Moldovan, președintele social-democrat al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a ieșit public cu declarații dure în legătură cu bugetul alocat DGASPC Bistrița-Năsăud, afirmând că „așa ceva nu s-a mai întâmplat de 30 de ani” , criticând dur Guvernul Orban și mai ales pe ministrul Finanțelor Publice Florin Câțu, președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc a ieșit la atac.

Domnul Radu Moldovan a intrat foarte tare în campanie electorală și mimează o profundă îngrijorare în legătură cu bugetul destinat asigurărilor sociale. Nu a fost deloc îngrijorat în 2019, atunci când guvernul PSD a transferat în sarcina primăriilor 90% din cheltuielile cu plata asistenților personali și ale persoanelor cu handicap grav și ale îndemnizațiilor lunare ale acestor persoane. Înainte, raportul era invers, adică primăriile alocau 10% și guvernul 90%.  Guvernul PSD s-a spălat însă pe mâini de această importantă problemă socială„, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, președintele PNL Bistrița-Năsăud.

Potrivit lui Ioan turc, pe execuția bugetară 2020, Guvernul Orban alocă 50%  din cuantumul acestor cheltuieli.

Totodată, liderul liberal bistrițean l-a acuzat pe Radu Moldovan că îi instigă „prin intermediul șefimii pesediste” pe cei angajați îninstituțiile cu caracter social, să iasă în stradă și să facă grevă, mascând astfel o ată îngrijorare.

Radu Moldovan este îngrijorat într-adevăr! Dar este îngrijorat de faptul că-și va pierde fotoliul de președinte al Consiliului Județean, la vară, și recunosc, teama lui este justificată. Îi asigur pe toți cei din asistența socială că sistemul va fi finanțat. Niciodată aceste cheltuieli nu au fost prinse în buget de la începutul anului, întotdeauna s-a venit cu completări pe parcursul anului„, a afirmat Ioan Turc.

În acest context, președintele PNL Bistrița-Năsăud a precizat că, la finele acestei săptămâni, va avea la București o întâlnire cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru pentru a lămuri această problemă.

3 COMENTARII

  1. Tov Radu Moldovan este oricum rezultatul unei erori de judecata, pe functia de sef al CJ… Singura luyi ingrijorare a fost intotdeauna propriul buzunar, adica gasirea de mijloace pentru a-l umfla cat mai mult. S-a vazut foarte clar cum s-au castigat toate licitatiile din ultimii ani, mereu aceleasi firme de „ profesionisti„ care au pus mana pe banii statului, si doar fraierii cred ca asa ceva se intampla pe bune, fara nici un interes din partea celor care organizeaza licitatiile. Adica trebuie sa fii chiar credul rau de tot ca sa-ti inchipui ca mafiotii astia candideaza pentru astfel de functii publice pentru …binele cetateanului… In ultimii 25 de ani, indiferent de culoarea politica, am avut in administratie doar smecheri si parveniti, pusi acolo in functie de cum au cotizat la partid sau de cat de supusi conducerii s-au aratat. Despre competenta sau profesionalism…n-avem ce discuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here