Dată fiind situația epidemiologică actuală, președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, este de părere că autoritățile trebuie să utilizeze în mod eficient resursele umane și logistice pe care le au la dispoziție. De exemplu, la nivelul municipiului Bistrița, liderul liberalilor consideră că voluntarii SVSU ar trebui implicați în activități de informare și prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Prevenirea infecției cu coronavirus este o problemă care poate fi rezolvată cu calm, dar totodată cu fermitate, responsabilitate și solidaritate. În acest context, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență trebuie să utilizeze cât mai eficient resursele umane și logistica pe care municipalitatea le deține. SVSU (Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență) funcționează cu circa 50 de voluntari, o bună parte dintre ei cu pregătire medicală (asistenți medicali sau cu cursuri de prim-ajutor)”, a declarat Turc.

Astfel, liberalul consideră că acești oameni ar trebui implicați în activități informativ-educative legate de coronavirus, de verificare a respectării măsurilor profilactice dispuse și în activități-suport, în sprijinul celor aflați în autoizolare sau în carantină (de exemplu, servicii de cumpărare și livrare la domiciliu de alimente și medicamente, aruncarea gunoiului, prestarea anumitor servicii medicale etc).

”Totodată, având în vedere faptul că SVSU este bugetat, este nevoie de asigurarea urgentă a cadrului legal pentru achiziționarea de măști, mănuși de protecție și alte echipamente în vederea gestionării corecte a situației de risc pentru sănătatea concitadinilor noștri”, mai completează Turc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here