Filiala Bistrita-Nasaud a Partidului National Liberal si-a desemnat dupa îndelungi asteptari, doua mandate de interimat si patru amânari a alegerilor presedintele, în persoana lui Ioan Turc. 282 de voturi, din totalul de 436 valabil exprimate, au fost exprimate în favoarea lui Turc, surclasându-l astfel pe contracandidatul sau, Ioan Tintean, seful Directiei Generale a Finantelor Publice. Turc  a fost deasemenea numit deputat de Bistrita-Nasaud în urma cu doua saptamâni, functie pentru care a depus juramântul la sfârsitul saptamânii trecute.

Functia de presedinte de filiala a ramas vacanta în urma cu un an, când liderul Sabin Iliesi a parasit partidul în favoarea noii formatiuni politice PLD. Interimatul a fost asigurat timp de noua luni de fostul ministru al apararii Teodor Atanasiu, interimat ulterior preluat de Ioan Turc. Deoarece PNL-istii au întâmpinat dificultati în numirea delegatior, Conferinta judeteana de alegeri a fost amânata pâna acum de patru ori. Pe lânga cei peste 400 de delegati, la Conferinta au mai participat ministrul pentru IMM-uri, comert, turism si profesii liberale. Ovidiu Silaghi, fostul ministru al Apararii, Teodor Atanasiu, presedintii filialelor PNL din Cluj, Bihor, Salaj si Maramures, dar si reprezentanti ai celorlalte partide politice – liderul PSD Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, cel al PC, Ionel Tompa, si cel al UDMR, Kocsis Andras.

Ioan Turc nu a ezitat sa-si arate satisfactia fata de rezultatele alegerilor, dar a asigurat ca, în continuare, va exista o buna colaborare cu învinsul, Ioan Tintean. Seful Finantelor a pierdut cu capul sus si l-a felicitat corespunzator pe noul presedinte, declarând ca o pozitie secunda în conducerea partidului i se pare optima deoarece proiectele sale din domeniul finantelor îi ocupa mult timp, dar va ajuta, pe cît posibil, la renasterea filialei bistritene a PNL. Noul presedinte a fost felicitat si de fostul interimar Atanasiu, care a recunoscut ca, în perioada mandatului propriu, nu a reusit sa obtina rezultatele pe care Turc le-a realizat în timpul interimatului de doar doua luni si jumatate.

Cea mai semnificativa realizare pentru Turc a fost investirea sa în fotoliul de deputat de Bistrita-Nasaud, functie pentru care a depus juramântul la sfârsitul saptamânii trecute. Functia a fost vacanta de la plecarea deputatului de Bistrita-Nasaud, Augustin Zegrean, la Curtea Constitutionala. Odata ce PD si PNL au finalizat negocierile, listele de candidaturi au fost înaintate, dupa ce acestea au fost în prealabil semnate de cei doi presedinti, Calin Popescu Tariceanu si Emil Boc. Promisiunile din partea noii conduceri nu au întârziat sa apara, Turc declarând: „Principala mea preocupare în perioada care urmeaza este aceea de a atrage cât mai multe fonduri în judetul nostru, întrucât am fost tratati ca un judet de mâna a doua.  Filiala va fi sustinuta politic, fiind cert ca lucrurile vor evolua în bine. Se vor realiza lucrari la infrastructura, anul urmator vor începe lucrarile la spitalul de urgenta, iar infrastructura scolara va beneficia de fonduri mult mai substantiale. Deja anul acesta fondurile au fost mult mai mari pentru scoli. Daca în 2006 s-au alocat 190.000 euro, anul acesta fondurile au depasit suma de 490.000.  Efectele pentru Partidul National Liberal filiala Bistrita-Nasaud vor fi numai benefice, mai ales ca acum are o conducere politica legitima. Functia de parlamentar creaza avanatajul de a vorbi în numele unor oameni care au încredere si sperante în noi atât în calitate de presedinte cât si de deputat.”

În urma Conferintei judetene a PNL la care au participat peste 500 de persoane, au mai fost desemnati cei sapte vicepresedinti ai filialei si cei 15 membri în Biroul permanent al partidului. Valer Bindea a beneficiat de cel mai mare numar de voturi pentru functia de vicepresedinte, fiind urmat de Ioan Tintean, Bumbu Mihai, Denes Ioan, Neamt Olimpiu, Nascu Viorel, iar ultimul pe lista fiind senatorul Mircea Mereuta, acesta primind cele mai putine voturi.                   

Iulia Balazs

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.