Președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud și candidatul formațiunii politice la funcția de primar al municipiului Bistrița, Ioan Turc, dă asigurări că Bistrița va avea o centură ocolitoare, aceasta urmând să facă parte din drumul de mare viteză Baia Mare și Suceava.

”Municipiul Bistrița va avea centură ocolitoare. Ofertele pentru realizarea drumului de mare viteză între Baia Mare și Suceava au fost depuse la Ministerul Transporturilor din data de 6 februarie a.c.. Luna viitoare, va fi semnat contractul de atribuire pentru realizarea studiului de fezabilitate la cele trei tronsoane: Baia Mare – Bistrița, Bistrița – Vatra Dornei, Vatra Dornei – Suceava”, a scris Ioan Turc pe pagina personală de pe o rețea de socializare.

Sursa citată completează că durata studiului de fezabilitate va fi de 18 luni și, prin acest document tehnic, va fi clarificată soluția pe care se va merge: drum expres, autostradă sau variante mixte.

”Pe traseul șoselei rapide vor fi incluse și drumurile de centură pentru municipiile și orașele traversate. Prin caietul de sarcini vor fi studiate 3 variante de centură ocolitoare”, mai susține Ioan Turc.

Liderul liberalilor bistrițeni a mai completat că încă din anul 2007, pe când actualul premier Ludovic Orban era ministru al Transporturilor, autoritățile au obținut includerea în reabilitarea DN 17 Dej – Suceava a unor străzi importante ale Bistriței (Libertății, Independenței, Gării, Republicii, 1 Decembrie, Calea Moldovei), care au devenit artere ce pot prelua chiar și traficul greu.

”Acum am obținut angajamentul premierului Ludovic Orban și al actualului ministru al Transporturilor, Lucian Bode, ca execuția șoselei să înceapă cu traseele drumurilor de centură. În curând, Bistrița va avea variantă ocolitoare pentru circulația rutieră. Împreună cu realizarea unui drum expres în municipiu, pe lângă calea ferată (pe modelul de la Oradea), problema traficului auto își va găsi răspunsul așteptat de toată lumea. Este angajamentul meu în fața bistrițenilor!”, a încheiat Ioan Turc.

1 COMENTARIU

  1. Nu mai face domnule astfel de promisiuni, ca primarul nu poate face absolut nimic, fara acordul consilierilor . Mai degraba ar trebui ca aceasta functie sa fie scoasa de sub sfera politicului si ocupata exclusiv prin examene de compentza , calificare si experienta profesuionala , prin concurs si cu caracter definitiv , iar pe cale electorala CONSILIERII sa fie cei alesi UNINOMINAL … tinandu-se cont tot de aceleasi pricipii, ptr ca in fapt si in drept, CONSILIERII CUNT CEI CARE HOTARASC SOARTA UNEI COMUNITATI SI CEEA CE TREBUIE FACUT , FUNCTIE DE BANII ALOCATI . Primarul nu este altceva decat un ” pa.ca .lici de tip ies.man ” care , daca nu are majoritate politica in CL, NU POATE FACE ABSOLUT NIMICA NIMNICUTZA !
    ” Procepe ” dumneata draga domnule in mod sigur, dar ai vrut sa te afli doar in treaba , sa iei ” fatza ” celor care nu stiu asta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here