Președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud și candidatul formațiunii politice la Primăria Bistrița, Ioan Turc, susține că va face demersuri în vederea efectuării unor lucrări de amenajare a Văii Ghinda, astfel încât locuitorii din această zonă să nu se mai confrunte cu probleme la fiecare ploaie.

Ploile din această vară au dat multă bătaie de cap locuitorilor din cartierul bistrițean Ghinda. Pârâul cu același nume se umflă mereu cu precipitații, inundă gospodării, produce eroziuni active și alunecări de teren. Pe de altă parte, Primăria municipiului avea obligația de a realiza și aici un sistem de colectare a apelor pluviale, care adesea afectează proprietățile oamenilor”, a spus Ioan Turc.

Sursa citată completează că, încă de acum câteva luni, a avut discuții despre acest curs de apă atât la nivelul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud, cât și la nivelul Administrației Naționale “Apele Române”.

”Lucrurile se mișcă. Nota de fundamentare pentru amenajarea Văii Ghinda, pe o lungime de 11 km, a fost avizată în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al Administrației Bazinale de Apă “Someș-Tisa” și urmează să primească aprobarea Administrației Naționale “Apele Române””, a adăugat candidatul PNL la fotoliul de primar al Bistriței.

Liderul liberalilor din Bistrița-Năsăud spune că studiul de fezabilitate și proiectul tehnic vor cuprinde amenajarea completă a acestui pârâu și dă asigurări că se va implica pentru ca lucrările să înceapă anul viitor.

”Personal, mă voi implica în continuare pentru ca lucrările să înceapă chiar de anul viitor. Aceasta este maniera în care voi aborda situațiile similare de pe întreg teritoriul municipiului Bistrița. Jumătățile de măsură nu țin loc de soluții”, a încheiat Turc.

1 COMENTARIU

  1. După cele trei mandate catastrofale de primar ale tov. Creţu , lucrurile se îndreaptă către normalitate, cu conditia ca bistritenii să numai aleagă imbecili în administratie.
    Căci, cum altfel dacă nu imbecilitate poate fi considerată o afirmatie halucinantă a lui Creţu care sustinea că nici dacă s-ar aduna timp de 20 de ani bani din impozitele plătite de cei din Ghinda nu ar ajunge ca să li se facă un pod. Asta demonstrează că omul acesta nu a înteles niciodată rolul administratiei in dezvoltarea armonioasă a tuturor localitătilor componente ale unui oras sau comune. Si nu-i prima data cand Creţu debiteaza o asemenea idioţenie. Acum cativa ani le explica celor din Slătiniţa ca pentru introducerea apei potabile in localitatea lor, dacă investiţia respectivă s-ar face cu banii colectaţi din impozite şi taxe ar fi nevoie de vreo 50 de ani pentru a strange suma.
    Si cu toate astea, prostimea l-a votat de 3 ori ca primar pe un astfel de individ.
    Vezi: https://timponline.ro/de-ce-nu-se-face-un-pod-la-ghinda-localnicii-nu-co

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here